Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos automobilių pramonės užuomazgos – „Martin Sport“ dirbtuvėse Kauno rajone

6 metai – tiek prireikė laiko bei nuoseklaus darbo, kad svajonė įgautų tam tikrus kontūrus. Nors Lietuva kol kas autosporte gali pasigirti tik automobilių pramonės užuomazgomis, tačiau „Wellman Rally Team“ komandos lenktynininkai Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas tikisi, kad taip bus nebeilgai. Sportininkai teigia, kad jau turi apčiuopiamų rezultatų šioje srityje, o ateityje žada augti ir vystyti savo veiklą užsienio rinkose.
Ramūnas Šaučikovas ir Martynas Samuitis
Ramūnas Šaučikovas ir Martynas Samuitis / Artūro Žuko nuotr.

Prieš šešerius metus susitikę bendraminčiai tikėjo, kad Lietuvos vardas pasaulyje gali būti garsinamas ne tik prizines vietas užimančių lenktynininkų, bet ir ten, kur profesionalūs inžinieriai ruošia sportinius automobilius varžyboms. Taip prieš šešis metus atsirado „Martin Sport“ ženklas, po kuriuo pradėta formuoti lietuviška sporto bazė, kur iš pagrindų būtų ruošiami automobiliai lenktynėms, gaminamos jų dalys.

Sportininkai M. Samuitis ir R. Šaučikovas džiaugiasi, kad mažais žingsniais judama tikslo link. 2009 m. lenktynininkai, pritaikydami automobilį „Honda Civic Type R“ sportui bei su juo užimdami aukštas prizines vietas, pasitikrino, ar gali imtis ir didesnių projektų. Tačiau gamybos plėtrą kiek pristabdė finansų trūkumas.

Artūro Žuko nuotr./„WELLMAN Rally team“ komandos boksai Kauno rajone
Artūro Žuko nuotr./„WELLMAN Rally team“ komandos boksai Kauno rajone

„Noro bei komandą, kurį galėtų įgyvendinti idėjas, turėjome. Trūko patikimo investuotojo, strateginio partnerio. Reikėjo susikurti darbo sąlygas, bazę, kur idėjos virstų realybe. Tris metus ieškojome investuotojo. 2014 metais mūsų idėja patikėjo bei pamatė, kad kalbos paremtos darbais, moderniausia autovežių gamykla Baltijos šalyse „RIMO“. Suvienijome verslo ir sporto pajėgas bei gavome puikų rezultatą“, – kalbėjo R. Šaučikovas.

Lenktynininkas Martynas Samuitis antrino savo šturmanui, rodydamas patalpas Kauno rajone, kur šiuo metu komanda laikinai yra įsikūrusi ir ruošiami „Wellman Rally Team“ komandos automobiliai įvairioms varžyboms. Pasak jo, šiose patalpose su automobiliu „Martin Sport“ technikai bei inžinieriai gali daryti visus darbus, išskyrus kėbulo dažymą. 

Artūro Žuko nuotr./„WELLMAN Rally team“ komandos boksai Kauno rajone
Artūro Žuko nuotr./„WELLMAN Rally team“ komandos boksai Kauno rajone

Susiduriame su paradoksu – nuostolinga yra ruošti vieną automobilį

„Šiandien turime tikrai plačias galimybes. Galime naudotis patogia „RIMO“ infrastruktūra, įvairiais gamybai reikalingais įrankiais kaip, pavyzdžiui, metalo liejimo įranga ar moderniomis staklėmis. Tačiau susiduriame su paradoksu – nuostolinga yra ruošti vieną automobilį. Čia yra „mini“ gamykla, kurioje veikia tie patys gamybiniai principai – kuo didesnį kiekį gamini detalių, tuo labiau atsiperka kaštai. Tad šiai dienai neturint iš šalies papildomų užsakymų, toliau mokomės bei tobulinamės viską gaminti aukščiausiame lygyje ir, žinoma, dedame dideles pastangas, kad išplauktume į platesnius vandenis“, – sakė M. Samuitis.

Nors šiai dienai Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas negali pasidžiaugti, kad pilnos apimties paslaugas teikia užsienio šalių lenktynininkams, tačiau sportininkai net neabejoja, kad yra pajėgūs konkuruoti užsienio rinkose. 

Artūro Žuko nuotr./RIMO gamykla
Artūro Žuko nuotr./RIMO gamykla

„Lietuvos rinkoje paklausa tokioms paslaugoms dar yra nedidelė, o užsienyje – nemaža. Tačiau ten ir reikalavimai yra gerokai didesni. Reikia labai daug investuoti, kad tavimi patikėtų. Ilgus metus stebėjome, kaip dirba užsienio sportinių automobilių gamintojai ir galiu teigti, kad lietuviai nenusileidžia jiems. Priešingai, dirba kruopščiau, atidžiau. Lietuvoje egzistuoja bendrovių, kuriuos nenuvylė tiek savo produkcija, tiek paslaugų kokybe, ir apjungus visus geriausius į vieną visumą, tikrai galime konkuruoti su pasaulio geriausiais, o profesionaliems užsienio sportininkams – pasiūlyti platų, kokybišką paslaugų spektrą“, – sakė „Martin Sport“ įkūrėjas M. Samuitis. 

Lenktynininkas taip pat atskleidė, kad netrukus komandos boksus pasieks naujas pirkinys – R2 klasės automobilis. Pasak jo, šis automobilis nebus gaminamas iš pagrindų, o tik surinktas „Martin Sport“ inžinierių Kaune. Tada jis bus skirtas jaunimo ugdymui, skatinimui dalyvauti tarptautinėse varžybos. 

Artūro Žuko nuotr./RIMO gamykla
Artūro Žuko nuotr./RIMO gamykla

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius