Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos automobilių sporto federacija turi naują vadovą, juo tapo „Dakaro karys“

Antradenio vakarą įvyko Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) prezidento rinkimai. Juo tapo LASF Techninių reikalavimų komiteto pirmininkas Egidijus Janavičius. Savo kandidatūras taip pat buvo pateikę K.Torrau ir R.Jakienė.
Egidijus Janavičius
Egidijus Janavičius / Organizatorių nuotr.

Egidijus Janavičius yra vertinamas dėl savo žinių ir sugebėjimų, todėl iki šiol yra talkinęs aukščiausių rezultatų siekiančioms klasikinio ralio ir Dakaro komandoms: Vaidoto Žalos, Benedikto Vanago. Kartu su kolegomis autosporto mechanikais Egidijus Janavičius susibūrė į „Dakar Warriors“ komandą.

LASF prezidentą renka tikrieji federacijos nariai, t.y. sporto klubai. Tad rinkimuose balsavo jų įgalioti atstovai. Tačiau paramą rinkimų išvakarėse E.Janavičiui išreiškė daugybė autosporto asmenybių, tikinčių, kad dar galima išgelbėti „Nemuno žiedą“, o LASF suburti į bendruomenę. Štai toks Vaidoto Žalos palaikymas.

Balsavimo metu suskaičiuota daugiau nei 50 biuletenių. Iš pradžių balsų dauguma priimtas sprendimas atstatydinti buvusį LASF prezidentą Saulių Girdauską, kuris, kaip pats sako, „po vyno taurės“, įkliuvo policijos reido metu.

Vėliau buvo išklausyti pretendentų į prezidento postą pasisakymai, vyko rinkimai. Egidijus Janavičius laimėjo didele persvara.

Susipažinkite su Egidijaus Janavičiaus rinkimine programa:

Naujojo LASF prezideno laukia daugybė iššūkių. Vienas iš jų – asociacijos skaidrumas. Primename, kad pastaruoju metu LASF krėtė ne vienas skandalas. Dar kovo 1-ą dieną buvęs prezidentas Saulius Girdauskas pareigūnams įkliuvo neblaivus prie vairo, o liepos 1-ąją šalį apskriejo žinia apie LASF viceprezidento Ernesto Staponkaus suėmimą dėl įtarimų vykdant šešėlinę veiklą, siekiant išvengti mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius