-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos automobilių sporto meistrų titulais įvertinti šeši lenktynininkai

Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF) aukščiausiais sporto apdovanojimais šiais metais įvertino šešis lenktynininkus. Kaune vykusiame Lietuvos automobilių ralio ir žiedinių lenktynių čempionatų nugalėtojų apdovanojimų renginyje sporto meistrų vardas buvo suteiktas ralio lenktynininkams Ingai Lipeikytei, Arūnui Vaičiūnui, Dainiui Aleknai ir Irmantui Žukauskui. Vainius Žulys ir Audrius Pilipavičius automobilių sporto meistrais buvo paskelbti Lietuvos automobilių kroso ir rali-kroso čempionatų nugalėtojų apdovanojimų vakare, vykusiame Marijampolėje.
Ralio čempionų apdovanojimai
Ralio čempionų apdovanojimai / Algimanto Brazaičio nuotr.

I.Lipeikytei, vienai iš nedaugelio ralyje lenktyniaujančių moterų, sporto meistro titulą užtikrino šiais metais iškovota pergalė Lietuvos automobilių ralio čempionato (LARČ) „Open“ įskaitoje. Nuo 2005 m. lenktyniaujanti kartu su tėvu, daugkartiniu Lietuvos automobilių ralio čempionu Roku Lipeikiu, Inga prieš tai jau tris kartus yra pelniusi Lietuvos automobilių ralio čempionės vardą bei tapusi Šiaurės Europos zonos (NEZ) ralio čempionato nugalėtoja.

Šių metų LARČ „Open“ įskaitoje iškovotos prizinės vietos sporto meistro titulus pelnė ir A.Vaičiūnui, užėmusiam trečiąją vietą, bei šturmanui D.Aleknai, iškovojusiam antrąją vietą čempionate. Sporto meistro vardas suteiktas ir ralio lenktynininkui I.Žukauskui.

Dar vienas lenktynininkas – V.Žulys – aukščiausiu automobilių sporto apdovanojimu įvertintas už antrus metus iš eilės iškovotą Lietuvos automobilių rali-kroso čempiono titulą. Šiais metais puikiai pasirodęs Centrinės Europos zonos (CEZ) ir Šiaurės Europos zonos (NEZ) rali-kroso čempionatų etapuose, Vainius tapo ir Lietuvos automobilių kroso čempionu 1A divizione.

Automobilių sporto meistrų būrį papildė ir kroso varžybose lenktyniaujantis A.Pilipavičius – didžiųjų bagių D7 klasėje besivaržantis sportininkas šiais metais tapo Baltijos automobilių kroso taurės čempionu savo klasėje.

Pasak LASF prezidento Gintaro Furmanavičiaus, automobilių sporto meistro titulas suteikiamas sportininkams, stabiliai siekiantiems aukštų rezultatų Sveikindamas lenktynininkus, šiemet papildžiusius gausų Lietuvos automobilių sporto meistrų būrį, G.Furmanavičius džiaugėsi: „Lietuvos automobilių sporto meistrų būrys kiekvienais metais vis gausėja, tai tik įrodo, kad mūsų lenktynininkai nenustoja tobulėti ir nepraranda ryžto siekti pergalių ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Linkiu, kad šis apdovanojimas lenktynininkams taptų dar vienu paskatinimu atkakliai siekti geriausių rezultatų trasose ir taip kurti Lietuvos automobilių sporto ateitį.“

Lietuvos automobilių sporto meistrų vardai suteikti 154 sportininkams, tarp kurių tokie puikiai žinomi lenktynininkai kaip Saulius Girdauskas, Vytautas Švedas, Rokas Lipeikis, Ramūnas Čapkauskas, Martynas Samuitis, Vilius Rožukas ir kiti.

LASF apdovanojimų renginiuose taurėmis ir medaliais iš viso buvo apdovanoti 87 lenktynininkai. Apdovanojimus atsiėmė šių metų Lietuvos automobilių ralio, Lietuvos automobilių žiedinių lenktynių, Lietuvos automobilių rali-kroso ir Lietuvos automobilių kroso čempionai, Lietuvos automobilių ralio taurės bei Lietuvos automobilių žiemos treko prizininkai.

2012 m. Lietuvos automobilių sporto sezoną lenktynininkai tradiciškai pradės sausio pabaigoje vyksiančiu „Winter“ raliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius