Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kartingo čempionas tinkamai gynė Lietuvos vardą

Praėjusį savaitgalį garsioje Italijos trasoje „South Garda“ vyko varžybos „Rok cup international final“, kuriose startavo pajėgiausi „Rok“ klasės lenktynininkai iš 42 šalių. Tarp jų buvo ir trys mūsų klubo nariai: Ignas ir Jonas Gelžiniai bei Tadas Ramonas, praneša „Juta racing“.
I.Gelžinis galutinėję įskaitoje užėmė 6 vietą.
I.Gelžinis galutinėje įskaitoje užėmė 6 vietą. / Dalyvių nuotr.

Jonas ir Ignas startavo gausiausioje „Rok“ klasėje (102 dalyviai), o Tadas – „Rok-junior“ (68 dalyviai). Kontrolinių važiavimų metu labai nepasisekė Jonui, nes jo grupė važiavo šiek tiek drėgna danga, todėl laikai buvo prasti. Ignui pasisekė kiek geriau, jo grupė startavo jau ant sausesnės dangos.  Nors trečiai grupei teko dar geresnės sąlygos, Ignui pavyko pasiekti 15-ą kontrolinį laiką tarp visų vairuotojų.

Tai lėmė vietas įskaitiniuose važiavimuose, kur renkami taškai. Ignas puikiai išnaudojo šią starto poziciją ir šiuose važiavimuose finišą kirto dukart antroje ir sykį ketvirtoje pozicijoje. Tai leido jam užimti aukštą aštuntą vietą pagrindiniame finale. Jonui sunkiai sekėsi irtis į priekį iš tokios pozicijos ir pritrūko taškų, kad patektų į pagrindinį finalą. Antrame finale Jonas finišavo devintas.

Ignas labai aršiai kovėsi per visą finalinį važiavimą, tai pakildamas, tai nukrisdamas keliomis pozicijomis. Galų gale jam pavyko pakilti į šeštą poziciją ir baigti šias sunkias bei azartiškas lenktynes. Tai aukščiausias Igno laimėjimas apskritai.

Lenktynės po dramatiškų įvykių paskutiniuose posūkiuose laimėjo lenktynininkas iš Čekijos Midrla Janas.

Tadui sunkiau sekėsi kovoti šiose aukšto lygio varžybose dėl patirties stokos ir antsvorio. Nors dar jaunas, vyriškas sudėjimas šįsyk pakišo Tadui koją. Turint 10 kilogramų antvorio sunku kovoti dėl aukštų pozicijų. Tačiau ši patirtis pravers kitais metais, kai jis galės startuoti suaugusiųjų grupėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius