Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 15 /12:04

Dėl smėlio audros sustabdytame etape trys Lietuvos ekipažai pateko į TOP20, virto F.Alonso

Dakaro organizatoriai atšaukė vos įpusėjusį dešimtąjį greičio ruožą, kuriuo turėjo prasidėti dvi dienas truksiantis maratoninis etapas. Dalyviai trečiadienį įveikė pusę trasos ir dėl smėlio audros pavojaus buvo nukreipti į bivaką. Baiminamasi, kad per smėlio audrą negalės kilti sraigtasparniai, turintys užtikrinti medicininę pagalbą. Dalyvių rezultatai bus skaičiuojami pagal vieną iš tarpinių kelio taškų.
F.Alonso kūlverstis dešimtajame ruože
F.Alonso kūlverstis dešimtajame ruože / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Naujausia informacija iš Saudo Arabijos – 15min GAZAS „Facebook“ paskyroje ir specialiame 15min Dakaro ralio polapyje.

Dešimtasis etapas buvo trumpesnis nei organizatoriai planavo. Įveikus kiek daugiau nei pusę distancijos greičio ruožą teko stabdyti dėl artėjančios smėlio audros, tad dalyvių rezultatai buvo fiksuojami ties WP4 tašku, o ekipažai nukreipti į bivaką.

Šiandien greičiausias iš lietuvių buvo Benediktas Vanagas, kuris parodė 14-ą laiką. Vaidotas Žala užėmė 19-ą poziciją, o iškart už jo finišavo Antanas Juknevičius. Gintas Petrus finišą pasiekė būdamas 45-oje vietoje.

Greičio ruožo laimėtoju tapo Carlosas Sainzas, o pagrindinis jo oponentas Nasseras Al-Attiayh turėjo problemų su navigacija ir prarado daug laiko, taip beveik palaidodamas savo šansus kovoti dėl nugalėtojo vardo. Jis šiandien tik 17-oje vietoje. Antrą rezultatą šiandien parodė Jakubas Przygonskis, o trečias finišavo Ginielis de Villiersas.

Nesėkmę patyrė Fernando Alonso. Jis po šuolio nuo kopos virto, tačiau lenktynes tęsti galėjo. Kur kas skaudžiau šuolis per kopą baigėsi Kipro atstovui Romanui Starikovičiui. Neįvertinęs kopos statumo ekipažas šoko į tolį ir kietai nusileido. Abiems ekipažo nariams sužeistos nugaros. Jie išskraidinti į ligoninę.

Dešimtasis greičio ruožas
Dešimtasis greičio ruožas

Šio greičio ruožo įvykių chronologiją rasite žemiau

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

11:49

WP4 tašką, ties kuriuo ir baigsis šios dienos lenktynės, pasiekia ir „Petrus Racing Team“ duetas. Gintas Petrus ir Tomas Jančys čia klasifikuojami 45-oje vietoje.

11:35

Dakaras baigtas Kipro atstovui R.Starikovich su šturmanu B.Heskes. Duetas neįvertino kopos aukščio ir skaudžiai nusileido po įspūdingo šuolio. Abiems ekipažo nariams sužeistos nugaros. Iš greičio ruožo jie išskraidinti sraigtasparniu.

 

11:16

WP3 taške „Petrus Racing Team“ ekipa pasirodo 42-oje vietoje. Jiems dar liko pasiekti WP4 tašką ir tuomet ekipažas keis kryptį ir judės į bivaką.

11:09

WP4 taške Antano Juknevičiaus rezultatas klasifikuojamas 20-oje vietoje.

10:57

Organizatoriai paskelbė oficialų pranešimą apie etapo sustabdymą.

 

10:48

Geriausiai lietuvių gretose pasirodė Benediktas Vanagas, kurio rezultatas WP4 buvo 14-oje vietoje. 18-ą laiką parodė Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu.

VIDEO: Benediktui Vanagui 10GR teko pasikapstyti biriam smėlyje

 

10:47

Netikėtai sustabdžius greičio ruožą jo nugalėtoju skelbiamas Carlosas Sainzas. Jis trimis minutėmis aplenkė Jakubą Przygonskį ir keturiomis su puse Ginielį de Villiersą.

10:45

Kaip praneša „iGo2Dakar“, dešimtasis greičio ruožas nutraukiamas dėl smėlio audros, kadangi organizatoriai negali užtikrinti sklandaus sraigtasparnių darbo ir tuo pačiu saugumo.

Nors šios informacijos organizatoriai dar nepaskelbė oficialiai, bet finišo rezultatai skaičiuojami pagal kažkurį iš kelio taškų. Toliau dalyviai nebevažiuoja. Jie įveikė pusę numatytos distancijos.

 

10:27

WP2 „Petrus Racing Team“ pasiekia 39-oje vietoje.

10:13

Problemų su navigacija turi Nasseras Al-Attiyah. Jo ekipažas nemažai paklaidžiojo ir rezultatas WP4 taške tik 10-as. Carlosui Sanzui jis čia nusileido beveik 18 min., o tai reiškia, kad katariečiui gali tekti laidoti ambicijas šiemet laimėti Dakarą.

10:10

WP3 atžymą „InBank team Pitlane“ ekipa pasiekia būdama 14-oje vietoje.

10:00

WP1 tašką Gintas Petrus ir Tomas Jančys pasiekia 40-oje vietoje.

09:58

WP3 taške Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu pasirodo būdami 13-oje vietoje.

09:48

Techninių problemų pakeliui į WP2 turi Nani Roma. Sugedo jo „Borgward“ visureigio pavarų dėžė.

09:46

WP2 atžymoje fiksuojamas Antanas Juknevičius. Jo rezultatas čia – 21-a vieta.

09:42

Lyderių gretose pasiekus WP3 tašką kol kas niekas nesikeičia. Pirmauja Carlosas Sainzas. Jis čia savo persvarą prieš Nasserą Al-Attiyah padidino iki dviejų minučių. Trečias rikiuojasi Stephane`as Peterhanselis.

09:37

WP2 taške Benediktas Vanagas rikiuojasi 18-oje vietoje.

09:33

WP1 taške Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu fiksuojami 23-ioje vietoje.

09:30

Vaidotas Žala pasirodo ir WP2 taške. Lietuviai čia kyla į 14-ą vietą.

09:22

Pirmąjį WP lietuvių gretose greičiausiai pasiekia Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu. Jie čia fiksuojami 17-oje vietoje.

09:22

WP1 pasirodo ir Benediktas Vanagas su Filipe Palmeiro. Ekipažo preliminarus rezultatas – 20-a vieta.

 

09:16

Dieną virtimu pradėjo F-1 legenda Fernando Alonso. Jis incidentą patyrė šokdamas per kopos viršūnę. Automobilis kiek apgadintas. Iš matomų pažeidimų galima pastebėti skilusį priekinį stiklą. Ekipažas bandys varžybas tęsti, tačiau jų kol kas nematyti net WP1 atžymoje.

VIDEO: Fernando Alonso kūlverstis nuo kopų 10 greičio ruože

 

09:00

Lyderiai jau pasiekė ir antrąjį WP. Čia situacija nesikeičia – aukščiausią tempą išlaiko Carlosas Sainzas

 

08:50

Kol startavusios Lietuvos ekipos dar tik juda pirmojo WP link, čia pasirodo pirmieji lyderiai. Savo sugebėjimus čia demonstruoja varžybų lyderis Carlosas Sainzas, kuris savo pagrindinį oponentą Nasserą Al-Attiyah aplenkė 55 sek. Trečias kol kas – Yazeedas Al Rajhi.

 

08:47

Sausio 15 d.: Haradh > Shubaytah, 608 km – SS: 534 km

Šis maratoninis greičio ruožas pareikalaus svarbiausių įgūdžių ralyje. Ypač ištvermės.

Pirmoje dalyje dalyviai pateks į neaprėpiamas „tuščiojo ketvirčio“ bekelės platybes. „Empty quarter“ tai ne vieta, kur bus lengva, nes paskutiniai 30 kilometrų eina tiesiai per kopas. Naktis čia užklumpa akimirksniu. Finiše tik dalyviai gali padėti vieni kitiems. Pašalinė pagalba draudžiama.

Trasos sudėtį organizatoriai apibūdina tokiais skaičiais: 45 proc. kopų, 23 proc. asfalto, 20 proc. smėlio, 12 proc. dirvožemių.

Paskutinis atnaujinimas 2020-01-15 08:47

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius