-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos slalomo čempionato prologas keliasi į Panevėžį: veiksmas vyks „Toyota“ atstovybėje „Auresa“

Jau gegužės 9-ą dieną bus duotas startas Lietuvos automobilių slalomo čempionatui. Pirmosios sezono varžybos įvyks Panevėžyje, „Toyota“ atstovybės UAB „Auresa“ teritorijoje.
„Toyota GR Yaris“
„Toyota GR Yaris“ / UAB „Auresa“ nuotr.

Nors karantinas ir apribojimai renginiams privertė ne kartą koreguoti Lietuvos automobilių slalomo čempionato starto datą bei vietą, tačiau galiausiai visi taškai sudėlioti. Šių metų slalomo čempionatas prasidės ten, kur pernai baigėsi – Panevėžio „Toyota“ automobilių atstovybės UAB „Auresa“ teritorijoje. Gegužės 9-ą dieną čia varžybas rengs jungtinės Pakruojo ASK ir ASK „Ladasport“ klubų pajėgos.

Tradiciškai Lietuvos slalomo čempionato dalyviams per dieną teks įveikti dvi skirtingas trasas, o visi važiavimai bus įskaitiniai. Tai reiškia, kad kiekviena padaryta klaida ar gauta laiko bauda atsispindės galutiniame rezultate.

UAB „Auresa“ generalinis direktorius Marius Goštautas pasidžiaugė, kad varžybos jų įmonės teritorijoje jau tampa tradicija ir šįkart taps pirmuoju iš šešių numatytų sezono etapų.

„Mums tikrai džiugu į savo teritoriją vėl priimti tokio lygio varžybas. Tai yra Lietuvos čempionatas, į kurį susirenka geriausi šalies slalomo lenktynininkai. Be to, visi atvykę dalyviai turės galimybę iš arti apžiūrėti naująjį ir kultiniu spėjusi tapti „GR Yaris“ modelį, kuris jau stovi mūsų salone“, – sakė Marius Goštautas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Marius Goštautas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Marius Goštautas

Tačiau „GR Yaris“ bus galima išvysti ne tik dailiai pastatytą ekspozicijoje, bet ir lekiantį slalomo trasoje. Būtent tokį automobilį šių metų slalomo čempionato AWD klasei įsigijo „Ekroso“ komandos lenktynininkas Martynas Kavaliauskas.

Panevėžietis tvirtina, kad automobilį pirko tiesiog iš lankstinuko ir nesitikėjo jo gauti iki pirmojo etapo. Tačiau sportininkui buvo palankus sezono starto atidėjimas ir į pirmąjį etapą jis spės – „Auresa“ atstovybę likus savaitei iki starto pasiekė naujasis jo pirkinys.

GR Yaris! ???? Jį galite pamatyti jau ir pas mus salone!???? #gryaris #toyota

Posted by Auresa - oficiali Toyota atstovybė Panevėžyje on 2021 m. balandžio 23 d., penktadienis

„Su „GR Yaris“ Važiuosiu visur, kur važiavau ir anksčiau, bet dabar vietoje kelių automobilių bus vienas. Dar reikės perprasti tą automobilį ir išmokti su juo važiuoti. Pirkau jį net nebandęs, tiesiog paskaitęs informaciją, pažiūrėjęs apžvalgas „Youtube“. Pamačiau, kad turėtų būti geras daiktas. Abejonių nebeliko, nes tai ribotos serijos automobilis, todėl nusprendžiau jį įsigyti slalomui“, – sakė „Ekroso“ komandos lenktynininkas Martynas Kavaliauskas.

Kadangi dėl karantino neįvyko praėjusių metų Lietuvos slalomo čempionato nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimai, tai bus padaryta per pirmąjį etapą. Taurės 2020-ųjų metų greičiausiems dalyviams bus įteiktos „Auresa“ salone kartu su pirmojo šių metų etapo trofėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius