-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos „Time Attack“ čempionatas: M.Matukaičio laukiantys iššūkiai ir R.Čapkausko koziriai

Šį šeštadienį, rugpjūčio 10 dieną Kačerginės „Nemuno žiede“ vyks trečiosios „Ring Challenge“ varžybos, kuriose trasoje kovos „Liqui Moly“ Lietuvos mėgėjų žiedinių lenktynių čempionato dalyviai. Taip pat dėl greičiausiojo titulo kovos ir per 100-tą Lietuvos „Time Attack“ čempionate važiuojančių sportininkų. Sezonui persiritus į antrąją pusę kova tik aštrėja: vieni dalyviai trauks kozirius iš rankovių, kiti – keisis automobiliais, rašoma pranešime.
Lietuvos „Time Attack“  čempionato akimirkos
Lietuvos „Time Attack“ čempionato akimirkos / Egidijaus Babelio nuotr.

Čapkauskas trauks kozirius

Šių metų Lietuvos „Time Attack“, arba lenktynių laikui čempionate – keturi etapai. Du jau įveikti, šeštadienį laukia trečiasis, kuris jau po truputį turėtų išaiškinti lyderius, tačiau lenktynių pasaulyje aplinkybės klostosi taip, kad kova dėl greičiausio rato „Nemuno žiede“ bus kaip niekada aštri.

Gana ramiai profesionalų įskaitoje gali jaustis tik „DHL Racing“ komandos sportininkas Ramūnas Čapkauskas, vairuojantis „Cupra TCR“. Jis – PRO3000+ klasės lyderis. Tačiau paskutinėse lenktynėse Ramūną smarkiai pasivijo į antrąją vietą išsiveržęs panevėžietis Edvinas Einikis, vairuojantis „Audi S4“. Šis lenktynininkas tobulėja per kiekvienas varžybas, rato laiką gerindamas kone po sekundę. O antrajame etape jis nuo R.Čapkausko atsiliko mažiau nei sekunde. Bet R.Čapkauskas dėl to nei kiek nesijaudina ir sako, kad šeštadienį važiuos dar greičiau.

„Nevažiuoti negaliu. Nors važiavau ankstesniuose etapuose gana atsipalaidavęs, ramiai, vis vien pavyko sukaupti daug taškų, tad noriu čempiono titulo. Varžovai artėja, tačiau ir aš dar ne visus triukus panaudojau. Važiuodavau senomis padangomis, tai dabar tikriausiai pabandysiu pralėkti naujomis. Su TCR automobiliu trasą galima pravažiuoti greičiau nei per 1:14 min.“, - sakė R.Čapkauskas, kuriam priklauso geriausias šio sezono „Nemuno žiedo“ trasos įveikimo laikas, ir jis žada jį dar pagerinti.

Mantui Matukaičiui teks skolintis automobilius

Itin stipri kova PRO3000+ klasėje vyksta dėl antrosios vietos. Tiek Edvinas Einikis, tiek Mantas Matukaitis turi surinkę po 17 taškų. Kas šiame etape bus greitesnis, tas išsiverš į priekį. Tačiau „Dynami:t Energy“ komandos sportininkui M.Matukaičiui trečiasis „Ring Challenge“ etapas atėjo labai netinkamu laiku: po stiprios avarijos „Aurum 1006km“ lenktynių metu sudaužytas „Dynami:t by Baltic Petroleum“ komandos „Chevrolet Corvette Z06“ automobilis dar nesutaisytas, tad sportininkas neturi kuo važiuoti PRO3000+ klasėje.

Egidijaus Babelio nuotr./Lietuvos „Time Attack“ čempionato akimirkos
Egidijaus Babelio nuotr./Lietuvos „Time Attack“ čempionato akimirkos

„Esu jau suvažiavęs du etapus su „Corvette“, tad gaila surinktų taškų. Reikia važiuoti iki galo. Čia man į pagalbą atėjo Ramūnas ir Titas Čapkauskai. Jie man paskolins savo „bitutę“, tad lėksiu legendiniu Čapkausko BMW M3 automobiliu“, - sakė Mantas, kuris automobiliu dalinsis su Ramūno sūnumi Titu Čapkausku. O šis jaunuolis dabar yra ketvirtoje pozicijoje pagal taškų skaičių.

VIDEO: „Aurum 1006 km lenktynės“ į ativarus trenkėsi „Chevrolet Corvette“

Mantas Matukaitis tradiciškai dalyvauja net 3 įskaitų „Time Attack“ čempionato važiavimuose. PRO3000 klasėje, kurioje važiuoja savuoju BMW M3 jis yra užtikrintas lyderis. Bet ir čia jis problemų neišvengė. Tose pačiose lenktynėse Palangoje „Dynami:t by C-Bet“ komandos BMW automobiliui sprogo variklis. Per mažiau nei mėnesį naujo sukonstruoti meistrai nespėjo. Tad Mantas šioje klasėje lėks senuoju „Dynami:t“ komandos 3 serijos BMW sedano kėbulu su 3 litrų standartiniu varikliu.

Tai – toli gražu ne toks pajėgus automobilis kaip M.Matukaitis pratęs važiuoti, tad jis tikisi pakliūti bent į TOP3, į priekį prasileidęs tik taip pat BMW automobiliais važiuojančius ir jam ant kulnų įskaitoje lipančius Aurimą Mištautą su Izidoriumi Paukščiu. Tikėtina, kad po lenktynių PRO3000 klasėje čempionato lentelėje tarp lyderių gali įvykti rokiruotės.

Iš svajonės išvažiuos į trasą

Grįžtant prie PRO3000+ įskaitos, tai jos lyderiams padus pakutenti žada ir Lietuvos virtualių lenktynių čempionai. Susitvarkiusi savo „Volkswagen Sciroco GT24“ automobilį į „Ring Challenge“ pilna sudėtimi atvažiuoja „Dream 2 Drive Junior“ komanda. Pirmasis čempionas Martynas Sidunovas lėks „Liqui Moly“ žiedinėse lenktynese, o šių ir praėjusių metų čempionai Tauras Gudinavičius ir Domantas Ladauskas – „Time Attack“ važiavimuose.

„Praėjusį kartą dėl techninių problemų pavažiuoti nepavyko, tad kurį laiką esame nevažiavę. Bet jau turėjome treniruotes, išskyrėme kelias vairavimo vietas kurias reikia tobulinti, tad čia ir bus pagrindinis mūsų tikslas – greitėti. Vis tik noriu patekti į TOP5 savo klasėje“, - tikslus įvardijo „Dream 2 Drive Junior“ lenktynininkas Domantas Ladauskas.

Sunkus savaitgalis nusimato ir „Semi-PRO 1600“ įskaitos lyderiui Tautvydui Antanavičiui, kuris bemieges naktis aukoja prieš savaitę treniruočių metu nutikusių problemų sprendimui. Jo „Honda Civic“ automobilio motoras per treniruotes atsisveikino su šiuo pasauliu, o suremontuoti jo per savaitę nebuvo įmanoma. Sprendimas – Tautvydas ginti lyderio pozicijų išvažiuos skolintu ketvirtos kartos „Civic“ senoliu.

„Semi-PRO 3000+“ įskaitoje verta sekti Luko Švedo, važiuojančio smarkiai patobulintu „Toyota MR2“ automobiliu ir Vytauto Davulio su BMW 330i, kovą. Jie yra surinkę vienodą skaičių taškų ir lekia identišku tempu, tad ir šiame etape iš savo automobilių bandys išspausti viską.

„Semi-PRO 3000“ klasėje Redanas Jankaitis su „Honda Integra“ sparčiai vejasi Edgarą Plačenį su BMW E46. Netoli nuo jų – vėlgi jau apkalbėtas Mantas Matukaitis su treniruočių BMW E36. Tarp standartinius automobilius vairuojančių sportininkų aršiausia kova vyksta STC3000 klasėje tarp Šarūno Visocko su BMW 323 ir Mindaugo Baranausko su BMW 325. STC3000+ dėl antros vietos šeštadienį pešis Emilis Bakanauskas su „Audi A5“ ir Giedrius Lukševičius, vairuojantis „Mercedes-Benz C32 AMG“.

Šeštadienį „Ring Challenge“ veiksmą Kačerginės „Nemuno žiede“ pradės nuo pat ankstyvo ryto, kur ratus suks standartinius automobilius vairuojantys „Time Attack“ dalyviai. Žiūrovams rekomenduojama trasoje rinktis nuo pietų - tada prasidės kraują kaitinantys „Liqui Moly“ Lietuvos mėgėjų žiedinių lenktynių čempionato važiavimai, į trasą „Time Attack“ važiavimams išlėks greičiausi Lietuvos žiedinių lenktynių meistrai. Bilieto kaina žiūrovams – 5 eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius