-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vandens motociklininkas startuos Pasaulio taurės varžybose Tailande

Ketvirtadienį Pataja mieste, Tailande, prasideda Pasaulio vandens motociklų taurės varžybos „Jetski World Cup“. Lietuvai varžybose atstovaus vienintelis Lietuvos atstovas Tomas Gurkšnys. Kauniečiai neslepia didelių ambicijų – Lietuvos komandos „Getnord Motosport“ vadovas Deivis Zizas tiki, kad T.Gurkšnys pajėgus kopti ant garbės pakylos, rašoma pranešime.
Tomas Gurkšnys
Tomas Gurkšnys / Asmeninio archyvo nuotr.

Šios varžybos Tailande vyksta jau ne vienerius metus. Tiesa, anksčiau jos buvo vadinamos Karaliaus taurės varžybomis, tačiau šiais metais lenktynėms suteiktas Pasaulio taurės statusas.

T.Gurkšnys Tailande startuos „Yamaha“ vandens motociklu, kuris buvo specialiai nusiųstas į šią Azijos valstybę.

Kaunietis rungsis dvejose klasėse - „Pro Stock“ ir „Expert Veterans“. „Pro Stock“ klasė motociklų galingumu nusileidžia tik GP klasės technikai. Bet kokiu atveju „Stock“ vandens motociklų parametrai įspūdingi – 1,8 litro darbinio tūrio variklis išvysto 350 AG. Skaičiuojama, kad trasoje sportininkai pasiekia 132 km/val. greitį.

Pernai T.Gurkšnys šiose varžybose „Pro Stock“ klasėje finišavo šeštas. Šiemet planai dar didesni.

„Tuomet Tomas dar neturėjo tokio greičio patirties. Be to, trūko aklimatizacijos. Dabar Tomas į Tailandą atvyko likus savaitei iki varžybų, todėl aklimatizacijos problema išspręsta“, - teigė D.Zizas.

Kartu su lietuviu „Stock“ klasėje varžysis sportininkai iš JAV, Estijos, Japonijos, Pietų Korėjos, Malaizijos, Kuveito, Suomijos bei Tailando. Dalyviai treniruočių metu jau išbandė techniką.

„Tomas šiemet tikrai greitesnis, nei pernai. Per treniruotes apsipratome. Kita vertus, kai į varžybas atvažiuoji antrą kartą, tai jau viską žinai ir jautiesi kur kas geriau. „Stock“ klasėje startuos 20 atrinktų motociklininkų. Pagal Tomo pasiruošimo lygį tikrai galiu drąsiai teigti, kad jis pajėgus patekti į trejetuką. Viską lems nusiteikimas, savijauta varžybų dieną“, - įsitikinęs kalbėjo D.Zizas.

Čempionatas vyks Siamo įlankoje, o banguojantis vanduo nėra įprastas Lietuvos sportininkams. Be to, itin sparčiai tobulėja Azijos sportininkai.

Asmeninio archyvo nuotr./Tomas Gurkšnys
Asmeninio archyvo nuotr./Tomas Gurkšnys

„Labai sudėtinga konkuruoti su vietos sportininkais – Azijos pilotai yra labai stiprūs. Jei mes demonstruosime tokį greitį, kokį demonstravome paskutinėse varžybose Lietuvoje, tai manau, mūsų motociklas paruoštas ne ką prasčiau nei favoritų. Kol kas mums norimo greičio pasiekti nepavyko, bet motociklas ištestuotas, paruoštas – viskas tvarkoje. Dabar svarbu iškovoti kuo geresnę starto poziciją. Trasa yra labai didelė – labai daug posūkių, labai daug greitų posūkių. Įsivaizduokite – startuoja 20 sportininkų ir visi telpa. Jau vien tai pasako, kad trasa yra kitokia, nei mes įpratę“, - teigė D.Zizas.

Tiek „Pro Stock“, tiek „Expert Veterans“ klasėse startuos po 20 atrinktų pilotų. „Pro Stock“ Pasaulio taurės laimėtojas paaiškės susumavus ketverių lenktynių, kurios vyks penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį, rezultatus. Tuo tarpu veteranų čempionas paaiškės jau penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius