Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos visureigių bekelės sporto čempionate pajėgiausi – estai

Vakar Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) 4x4 komitetui susumavus Lietuvos visureigių bekelės sporto čempionato etapų rezultatus paaiškėjo, kad pajėgiausi Baltijos šalyse bekelininkai – estai. Estijos lenktynininkai tapo Lietuvos čempionais net 3-jose iš 5-ių įskaitų, latviai ir lietuviai iškovojo po vieną čempionų titulą.
„4x4 gladiatoriai“ varžybų akimirka
„4x4 gladiatoriai“ varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

„Suzuki Samurai“ visureigiu TR1 klasėje lenktyniavę estai Rene Derik ir Priit Kaselau šiemet galės pasigirti ne vien Lietuvos visureigių bekelės sporto čempionų vardais. Ekipažas iškovojo ir Latvijos, Estijos ir Suomijos čempionų vardus, bei užtikrintai pretenduoja į geriausiųjų bekelininkų Šiaurės Europos zonoje (NEZ) titulą. Jie tapo ir savaitgalį Švenčionyse vykusio paskutiniojo Lietuvos visureigių bekelės sporto čempionato (LVBSČ) finalinio etapo – varžybų „4x4 gladiatoriai“ nugalėtojais savo klasėje.

Organizatorių nuotr./„4x4 gladiatoriai“ varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./„4x4 gladiatoriai“ varžybų akimirka

Antri tiek varžybose, tiek ir Lietuvos čempionate buvo praėjusių metų NEZ bekelės čempionato prizininkai estai Toomas Karp ir Are Vest („TLC“). Lietuvos atstovai Rokas Danilevičius ir Šarūnas Rakauskas („Jeep Wrangler“), Švenčionyse užėmę 3-iąją vietą, galutinėje čempionato įskaitoje liko penkti. Čempionato bronza TR1 įskaitoje atiteko vieninteliam moteriškam bekelės ekipažui – Maire Midri ir Teele Peets iš Estijos („TLC“).

Kaip ir tikėtasi, „4x4 gladiatoriai“ varžybose geriausio rezultato tarp TR2 klasės ekipažų pasiekė Rusijos lenktynininkai Sergejus ir Ivanas Šihotarovai („TLC70“), antri finišavo LVBSČ nugalėtojais klasėje tapę estai Koit Tonisson ir Tauri Tanavots („TLC70“). Trečias buvo Algirdo Slapčinsko ir Vyganto Martišiūno („“TLC69“) ekipažas, deja, bendroje čempionato įskaitoje lietuviai surinktais taškais nusileido estams: antrą ir trečią vietas užėmė A.Tahe su I.Praks ir A.Puusepp su A.Raudla.

Mūsų kaimynai tarpusavyje pasidalino ir Lietuvos visureigių bekelės sporto čempionato „monstrų“ – TR3 – klasės prizines vietas: auksas ir bronza atiteko estams – Tarvo Klaasimae su Paul Lippasaar bei Priit Aus su Indrek Tults. Nors latviai Vilnis ir Aigars Zeizos, praeityje jau iškovoję Latvijos, Lietuvos ir NEZ čempionų titulus, „4x4 gladiatoriai“ varžybose savo klasėje ir buvo pirmieji, tačiau bendroje čempionato įskaitoje taškų skaičiumi nusileidę varžovams gavo tenkintis sidabru. Vienintelis lietuviškas ekipažas varžęsis šioje klasėje – Ričardas Malaiška ir Darius Meleška – varžybose užėmė trečiąją, o LVBSČ – šeštąją vietą.

Organizatorių nuotr./„4x4 gladiatoriai“ varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./„4x4 gladiatoriai“ varžybų akimirka

Dėl prizinių vietų „Open“ įskaitoje varžėsi tik latviai, kurių delegaciją Švenčionyse sudarė šeši ekipažai. Pirmąja – antrąja vietomis ir bekelės sporto čempionų vardais dalinasi Janio Silinšo su Arniu Pušsu ir Aigarso Mizgos su Alviu Reinšmitsu ekipažai, trečioje vietoje – Armands Apsitis ir Agnis Asmis.

Vienintelis šių metų LVBSČ nugalėtojas, atstovaujantis Lietuvai – Ruslano Bičenovo ir Roberto Sidorenkos ekipažas. „TLC“ visureigiu lenktyniaujantys sportininkai „4x4 gladiatoriai“ varžybose užėmė pirmąją vietą turistinės klasės („Original“) automobiliais besivaržančių ekipažų tarpe ir užsitikrino Lietuvos bekelės sporto čempionų vardą. 

Bekelės varžybose Švenčionyse žiūrovus džiugino ir daugiau nei 20 keturratininkų – sportininkai varžėsi dėl Latvijos visureigių ir keturračių bekelės sporto čempionato įskaitos taškų. Lietuvai čia atstovavo 9 keturračių entuziastai. Geriausiai sekėsi ‚ATV Eagle“ klasėje lenktyniaujančiam Audriui Andriulaičiui („Yamaha Grizzly“), užėmusiam pirmąją vietą klasėje, vos keliais taškais jam nusileidęs Darius Krasauskas liko antras. Lietuvos visureigių bekelės sporto čempionate keturračių įskaitos varžybos šiemet nebuvo rengiamos.  

Organizatorių nuotr./„4x4 gladiatoriai“ varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./„4x4 gladiatoriai“ varžybų akimirka

LASF 4x4 komiteto pirmininkas Gediminas Grigaitis, organizavęs varžybas, neslėpė džiaugsmo, kad gausus užsienio lenktynininkų būrys puikiai vertina lietuviškas bekelės trasas: „Tikiuosi, jog vis didėjantis gerai žinomų kitų šalių bekelės asų, atvykstančių į Lietuvoje rengiamas varžybas, būrys paskatins ir lietuvius labiau domėtis šia sporto šaka. Visureigių bekelės sporte svarbu ne tik automobilio valdymo technika, šis sportas ugdo ir taktinį bei strateginį mąstymą, komandinį darbą. Norisi pasveikinti mūsų sportininkus, nepabijojusius susirungti su kitų šalių čempionais ir pasinaudojusiais galimybe pasimokyti iš jų. Smagu, kad paskutinę minutę prie „4x4 gladiatoriai“ varžybų prisijungė švenčioniškių T.Maslovskio, A.Strakšo ir J.Kožemiakino ekipažas, džiaugiuosi ir bekelės sporto veterano A.Slapcinsko, kartu su šturmanu  V.Martišiūnu iškovojusių trečiąją vietą TR2 klasėje, sėkme.“

Lietuvos visureigių bekelės sporto čempionato nugalėtojai tradiciškai bus apdovanoti LASF sezono uždarymo šventėje, kartu su kitų automobilių sporto šakų čempionatų prizininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius