Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 23 /01:21

Vilniaus oro uoste sutiktas Balys Bardauskas: „Labiausiai pasiilgau šeimos“

Koks žiaurus ir negailestingas gali būti Dakaras įsitikino ne tik lenktynių debiutantai, bet ir patyrę pilotai. Deja, bet vienas tokių šiais metais tapo ir Lietuvos motociklininkas Balys Bardauskas. Kilnų tikslą turėjusiam lietuviui, sėkmė atsuko nugarą paskutiniame greičio ruože, kai įkritęs į smėlio duobę lenktynininkas patyrė avariją ir susilaužė abi rankas.
Balys Bardauskas
Balys Bardauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
VIDEO: Dramatiškai Dakarą pabaigęs B.Bardauskas džiaugėsi: į Lietuvą grįžo be medalio, tačiau su neįkainojama patirtimi

Po įvykio motociklininkas pasakojo, jog kilnus tikslas net ir lūžus rankoms vedė pirmyn, todėl pradžioje lenktynininkas kėlėsi ir bandė važiuoti toliau. Visgi netrukus suprato, jog toliau judėti nebeįmanoma.

B.Bardauskas pasakojo, jog įvykio metu dešinėje rankoje lūžo keturi, o kairėje rankoje – šeši kaulai. Visgi motociklininkas optimizmo neprarado ir sakė, kad tai vis vien nėra tokios didelės bėdos, kokias patyrė kiti Dakare besivaržę motociklininkai.

Kartu su kitomis lietuvių komandomis B.Bardauskas grįžti negalėjo, nes buvo numatyta operacija, bet to, dar reikėjo ir atgauti jėgas. Vis tik per tokį trumpą laiką nei lietuvis, nei kiti, ligoninėje kartu gydyti motociklininkai, visiškai nesustiprėjo, todėl siekdami užtikrinti lenktynininkų saugumą, ligoninės medikai Dakaro dalyvius lydėjo į namus.

Vilniaus oro uoste B.Bardauskas pasakojo, jog apie kitą Dakarą dar nenori kalbėti ir nenori žadėti, nes pažadus reikia tesėti, o dabar motociklininkui svarbiausia yra šeima. Visgi B.Bardauskas taip pat prisipažino, kad minčių apie startą Dakare, neatsisako.

Kitiems motociklininkams, ketinantiems dalyvauti Dakare „Original by Motul“ įskaitoje, B.Bardauskas patarė ugdyti ištvermę, mat ten visi prioritetai skiriami motociklo priežiūrai, tad poilsiui kartais laiko nebelieka.

Į Lietuvą grįžusiam B.Bardauskui numatyta pusmečio reabilitacija ir dviejų metų priežiūra, tad motociklininkas teigė, jog tuo metu stengsis daugiau dėmesio skirti šeimai ir nebegalvoti apie Dakarą. Mat nors B.Bardauskas ir nepasiekė pasaulio sunkiausių lenktynių finišo, pats teigė, jog jaučiasi Dakarą įveikęs. Motociklininkas į Lietuvą grįžo 22 d. (antradienį) prieš pat vidurnaktį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius