Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maratoninis greičio ruožas lietuviams buvo dvejopas: T.Jančys – piktas

Vienuoliktą Dakaro ralio dieną dalyviai išskubėjo į tikrąjį maratono greičio ruožą. Šiandien jiems teko įveikti 427 km, iš jų 274 km buvo greičio ruožo trasos. Skirtingos ir techniškai sudėtingos kopos, išdžiūvę ir klampūs vandens telkiniai vieniems ekipažams leido parodyti puikius rezultatus, o kitus stipriai nubaudė. „Mediafon“ su problemomis, bet finišą pasiekė.

„Tomas kaip niekada piktas… Amortizatoriai vis dar neveikia, traukė lūžo 50 kilometre, „Mediafon Team“ turėjo tiesiog vilktis iki finišo linijos“, – tokia buvo pirmoji komandos žinutė po finišo.

Kiek vėliau išplatintame pranešime ekipažas pasakojo: „Amortizatoriai vis dar neveikia, tikrai nervina. Lėtai nuo tokios didelės, didelės kopos leidomės šonu, per tą šoną nurovėm, sulenkėm viršutinę traukę, visa tai įvyko 50 kilometre. Turėjom važiuoti labai lėtai.

VIDEO: Tomas Jančys: dar gana daug bagiukų palikom kopose

Bandysime kažkaip tvarkytis stovyklavietėje, bet šiaip viskas gerai, labai aukštos kopos, kasėmės vieną kartą.“

Tomas sakė, kad gal rezultatas ir ne pats geriausias, tačiau ir ne vieną kolegą su motobagiu dar paliko kopose.

2023 m. Dakaro ralyje dalyviai jau turėjo pusmaratonio dieną, tačiau šį kartą jie susiduria su visiškai maratonine diena, nei asistuojantys automobiliai, nei komandos technikai negali net artintis maratoninės stovyklavietės link, visus juos griežtai prižiūri organizatorių sekimo prietaisai.

„Reikalų buvo labai daug. Kasėmės, lūžom, tikrai viena iš sunkesnių šio Dakaro ralio dienų“, – trumpai apibendrino ekipažo šturmanas, Irmantas Bražiūnas.

„Miegosime palapinių miestelyje, dienelė buvo ne iš lengvųjų, kopos – įspūdingo dydžio, rytoj atsargiai važiuosime iki pat mechanikų“, – užbaigė Tomas Jančys.

Mediafon ekipažas po 11 dienų krenta į 20 vietą, šiandien sugebėję iškovoti 31 vietą, atsilikę 1 val. 21 min. nuo T4 klasės lyderio, lietuvio Roko Baciuškos, kuris šiandien iškovojo 1-ąją vietą ir bendroje įskaitoje įsitvirtina pirmoje pozicijoje moto-bagių klasėje.

12-ąją Dakaro ralio dieną ekipažai pasitikrins savo kaip mechanikų gabumus trasoje, kiekviena klaida jiems gali kainuoti labai brangiai. Rytoj jie turės įveikti 375 km, iš jų 185 km greičio ruožo, 12-ajame greičio ruože viską lems protinga lenktynininkų taktika.

Iki galutinio Dakaro ralio finišo liko vos 3 greičio ruožai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius