-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Martynas Griška „Red Bull Kart Fight“ finale kvalifikavosi puikiai – antra vieta pirmoms lenktynėms

Austrijoje, „Red Bull Ring“ lenktynių trasoje vyksiančiame „Red Bull kart Fight“ pasaulio finale lietuvis Martynas Griška rodo stiprų tempą – pirmuose kvalifikaciniuose važiavimuose jis nusileido tik vienam lenktynininkui. Vadinasi, rytojaus lenktynėse startuos antras.
Martynas Griška
Martynas Griška / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Kartingai


Trasa

Spielbergo mieste esanti „Red Bull Ring“ lenktynių trasa pasitiko statybomis - vyksta intensyvūs darbai prieš birželio mėnesio „Formulės-1“ lenktynes. Čia jos vyks po vienuolikos metų pertraukos. „A1 Ring“ besivadinusią trasą perėmė „Red Bull“ ir į F-1 kalendorių sugražino Austrijos Didžiojo Prizo lenktynes.

Keturių su puse kilometrų rasą supa nuostabus relfefas - kalnai, miškai, pievos. Vyrauja žalia spalva, tikras kontrastas Bahreinui. „Kart Fight“ finalų metu čia vyko „Aston Martin“ klientų pasivažinėjimai - garso takelis nuostabus.

Organizatorių nuotr./2014-ų metų „Red Bull Kart Fight“ dalyviai
Organizatorių nuotr./2014-ų metų „Red Bull Kart Fight“ dalyviai

Dalyviai

„Red Bull Kart Fight“ turnyras skirtas neprofesionalams. Tačiau tokių kaip mūsų Martynas Griška - kažkada važiavusių profesionaliai - ne vienas ir ne du. Jų dauguma. Visi jie pagal turnyro taisykles nuo 2010-ųjų neturi profesionalo lenktynininko licencijos.

Kartingai jiems - hobis.

„Red Bull“ šiam turnyrui pasiruošė iš peties. Lenktynių trasa išties įdomi - vietomis greita, vietomis labai techniška - o dėmesys dalyviams tikrai išskirtinis. Visi iki vieno gavo vardinį šalmą su savo pavarde ir atstovaujamos šalies vėliava. Taip pat ir kombinezoną, sportinius batus.

Į trasą visi dvidešimt dalyvių atvyko „Red Bull“ stiliumi - į greta esantį oro uostą juos atskraidino DC-6 lėktyvas. Tai pirmas keleivinis transatlantinis lėktyvas, šiuo metu dienas leidžiantis „Red Bull“ garaže viename Austrijos oro uostų.

Organizatorių nuotr./Andrea Tognalli iš Italijos
Organizatorių nuotr./Andrea Tognalli iš Italijos

Kvalifikacija

Kiekvienam lenktynininkui susipažinti su trasa buvo skirti du treniruočių važiavimai. Jau antroje treniruotėje dešimt greičiausių pilotų sutilpo į vieną sekundę. Ir nepaisant teisėjų perspėjimų kovoti trasoje džentelmeniškai, visi dalyviai čia atvažiavo nugalėti bet kokia kaina.

Martynas Griška, treniruotėse važiavęs tarp penkių greičiausių, kvalifikacijoje iššovė aukštai - pelnė antrą starto poziciją. Jis nusileido tik lenktynininkui iš Japonijos. Bet tai tik pusė istorijos.

šeštadienį dalyvių laukia dar viena kvalifikacinė sesija. Po jos - net ketverios lenktynės, kurių metu iškovotos pozicijos lems taškus. Dienos gale jie bus sumuojami ir tokiu būdu dienos gale bus išrinktas „Red Bull Kart Fight“ pasaulio finalo nugalėtojas.

Kvalifikacijos Top 10
Makoto Kubo - Japonija - 55.001
Martynas Griška - Lietuva - 55.325
Andrea Tognalli - Italija - 55.363
Mauricio Leite Pereira - Brazilija - 55.368
Rubenas Miguelis Pliró Conceição - Portugalija - 55.374
Zahiras Phillipsas - Pietų Afrikos Respublika - 55.465
Ivanas Višakas - Kroatija - 55.488
Peteris Birgeris Nybergas - Suomija - 55.702
Jose Paezas Perea - Kolumbija - 55.740
Adrianas Krzysztofas Pucas - Lenkija - 55.837

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius