-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 06 12 /2015 06 13

Martynas Samsonas – „Samsonas Motorsport Rally Utena“ varžybų pirmos dienos lyderis

Penktadienį Utenos apylinkėse baigėsi pirmoji „Samsonas Motorsport Rally Utena“ diena. Po trijų greičio ruožų į priekį išsiveržė Martyno Samsono ir Mindaugo Varžos duetas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

M.Samsonas ir M.Varža tris greičio ruožus įveikė per 23 min. 6,1 sek. Nuo lyderių 21,8 sek. atsiliko Vytautas Švedas su Žilvinu Sakalausku.

Trečioje pozicijoje kol kas Aleksejus Lukyanukas su Aleksejumi Arnautovu, kurie trasomis skrieja „Mitsubishi Colt“ automobiliu.

VIDEO: „Samsonas Motorsport Rally Utena“: 1-3 greičio ruožai
Organizatorių nuotr./Rezultatai po pirmosios dienos
Organizatorių nuotr./Rezultatai po pirmosios dienos
VIDEO: Pirmoji ralio diena

Į pirmosios dienos greičiausių ekipažų dešimtuką taip pat pateko latvių J.Vorobjovo ir A.Malnieko duetas, D.Jocius su D.Zvicevičiumu, R.Čapkauskas su T.Šipkausku, suomiai S.Vierimaa su D.McNivenu, latviai G.Lielkajis su V.Mikelsons, suomiai V.Karttunen ir J.Older bei K.Ali-Rantala su A.Sairanen.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Penktadienį ralio dalyviams teko kovoti ne tik vieniems su kitais, bet ir su gamta. Sausoje trasoje gausiai kilo dulkės, o dėl nedidelio vėjo jos neskubėjo sklaidytis.

Dėl mažo matomumo kai kurie lenktynininkai negalėjo važiuoti savo tempu. Kai kurie ekipažai netgi priėmė sprendimą pavėluoti viena minute į laiko kontrolės postą, gauti 10 sekundžių laiko baudą, tačiau važiuoti labiau matoma trasa.

VIDEO: V.Švedas apie pirmą dieną

Per pirmąją dieną iš varžybų pasitraukė daug greitų Lietuvos sportininkų. Dėl techninių problemų ralio pradžioje sustojo Vaidoto ir Žygimanto Žalų duetas, Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu. Su pavarų dėžės problemomis susidūrė Benediktas Vanagas ir Greta Germanavičiūtė.

Viena ašimi varomų automobilių rikiuotės viršūnėje kol kas puikuojasi BMW M3 automobilį vairuojantys estai T.Vask ir T.Tigas. Nuo lyderių vos 2,2 sek. atsilieka T.Liekajis ir T.Pirktinš su „Ford Fiesta R2“. Trečią rezultatą parodė J.Tamašauskas su S.Tairaile, kurie lyderiams pralaimi 2,5 sek.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

LADA įskaitoje lyderiauja K.Baikov ir A.Kleshchev su „penktuku“. Nuo jų jau minutę atsilieka T.Binde ir A.Eglajs. Treti – E. ir A. Sorokin.

Kartu su pagrindiniu sportininkų kanalu varžybose dalyvauja ir Lietuvos ralio sprinto čempionato ekipažai. Po pirmos dienos, per kurią šios įskaitos dalyviai įveikė vienu ruožu daugiau, lyderiais išlieka R.Mackevičius su G.Žliubu. Antri – V.ir V. Plastininai. Treti – A.Simaška ir G.Celiešius.

Šeštadienį ralio dalyvių laukia dar 8 greičio ruožai. Po jų paaiškės, kas taps pirmojo „Samsonas Motorsport Rally Utena“ ralio nugalėtoju.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius