Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažoji šoninio slydimo versija – „RC driftas“

Turbūt daugelis žmonių, net ir nesidominčių automobilių sportu, žino, kas yra „driftas“ (šonaslydis). Šio dinamiško automobilių sporto gimtinė – Japonija. Praėjusio amžiaus aštuntąjame dešimtmetyje šioje šalyje pradėta lenktyniauti galingais automobiliais, kai šie yra sąmoningai priverčiami slysti šonu. Tokio tipo varžybose reikia kaip įmanoma greičiau ir techniškiau įveikti sudėtingas trasas.
RC „drifto“ varžybų akimirka
RC „drifto“ varžybų akimirka

Valdomo šoninio slydimo virusas netruko pasklisti po pasaulį: dabar šoninis slydimas yra viena populiariausių autosporto atmainų.

Šiuo metu Lietuvoje ir pasaulyje greitai populiarėja ypatinga šonaslydžio atmaina – RC „Driftas“. Iš pažiūros galėtų pasirodyti, kad šio sporto entuziastai lenktyniauja žaisliniais automobiliais, tačiau viskas yra gerokai sudėtingiau.

RC „Drifto“ modeliai išties yra tikrų sportinių bolidų kopijos. Dažniausiai jų dydis prilygsta 1/10 originalo, jie yra aprūpinti naujausiomis technologijomis, kurios savo pažangumu lenkia daugelį gatvėse važinėjančių automobilių.

Automobilių palyginimas
Automobilių palyginimas

Šių mažų monstriukų važiuoklės yra pilnai reguliuojamos – tarsi sumažintos tikrų JAV ir Japonijoje besivaržančių bolidų kopijos. Labai dažnai šių modelių širdys būna elektrinės – tokio tipo varikliai šio sporto entuziastams ne tik leidžia varžytis uždarose patalpose, bet ir užtikrina išskirtines dinamines savybes: elektrinis motoras generuoja aukštą sukimo momentą bei didelę galią (vidutinė RC modelio variklio galia 0,4 KW; svoris – 1,5 kg. Jei variklio šiuos skaičius proporcingai prilygintume normaliam automobiliui, gautume daugiau nei 600 arklio galių). Populiariausios medžiagos naudojamos šiuose agregatuose yra anglies pluoštas, grafitas, aviacinis aliuminis.

Šių modelių kėbulai nuo tikrų „drifto“ bolidų taip pat skiriasi tik dydžiu – jų detalumą riboją tik savininko kruopštumas ir fantazija, mat aksesuarų pasirinkimas platus - nuo įvairiausių išmetimo vamzdžių, veidrodėlių ar aerodinaminių elementų iki miniatiūrinių „GoPro“ kamerų ar net judančių mažų vairuotojų.

Šio modelių sporto entuziastai dažniausiai viską daro patys: ruošia, tobulina ir prižiūri savo RC modelį bei stoja į trasą lenktynėms.

Nors šis sportas Lietuvoje dar tik pradeda populiarėti, entuziastų jau yra visuose didžiuosiuose miestuose, o vienas didžiausių klubų – „Vilnius Sliders“.

Šią vasarą, b18 dieną, jau trečius metus iš eilės vyks automobilių entuziastus jaudinantis renginys „Freshfit“. Didelė „Litexpo“ parodų rūmų erdvė bus užpildyta įspūdingais Lietuvos ir kaimyninių šalių automobiliais, o renginio metu vyks ir RC „drifto“ varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius