-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Meksikos WRC intriga: ar grįžtantis S.Ogier įkrės jaunosios kartos atstovams?

Patvirtinus Meksikos WRC etapo dalyvių sąrašą paaiškėjo, kad jame „Toyota Gazoo Racing WRT“ komandoje pamatysime ir grįžtantį, pirmą sezono etapą Monte Karle laimėjusį Sebastieną Ogier. Tai bus jau antras sezonas, kai aštuoniskart pasaulio ralio čempionas pasirodys dalyje čempionato etapų.
WRC Katalonijoje, Sebastienas Ogier
WRC Katalonijoje, Sebastienas Ogier / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Legendinio WRC piloto Sebastieno Loebo įpėdiniu praeityje vadintas S.Ogier karjerą baigti planavo dar po 2020 m. sezono. Visgi siaučiant COVID 19 pandemijai ir dėl to sumažinus etapų skaičių, jis tuomet savo pasitraukimą vieneriems metams atidėjo. Kitąmet visuose čempionato etapuose dalyvavęs, jis 2021 m. sezone aštuntą kartą karjeroje triumfavo.

Nors ir vienu pelnytu titulu jį vis dar lenkia S.Loebas, 39-erių metų amžiaus motyvacijos pristigęs prancūzas nutarė kabinti šalmą ant vinies. Tiesa, ne visiškai.

Nors ir vienu pelnytu titulu jį vis dar lenkia S.Loebas, 39-erių metų amžiaus motyvacijos pristigęs S.Ogier nutarė kabinti šalmą ant vinies

Nors ir Sebastieno žmona, Vokietijos televizijos laidų vedėja Andrea Kaiser, buvo įsitikinus, kad jam reikia pertraukos. Daugiau laiko praleisti su šeima norėdamas S.Ogier rado kompromisą – dalyvauti tik tuose WRC etapuose, kurie jam pačiam atrodo įdomiausi.

„Aš noriu mėgautis laiku su sūnumi ir žmona. Juk jei kada nors šio varžybų maratono pasiilgsiu, grįšiu vėl. Aš dar nesu per senas raliui“, - 2021 m. kalbėjo S.Ogier.

Praeitame sezone ralio pasiilgęs pilotas startavo šešiuose etapuose. Tris kartus lipo ant podiumo (vieną kartą laimėjo) ir užėmė šeštąją vietą bendroje įskaitoje (aukščiausią iš visuose etapuose nedalyvavusių sportininkų).

Kodėl S.Ogier pasirinko būtent Meksikos ralio etapą?

Jau anksčiau rašėme, kad 2023-uosius S.Ogier pradėjo laimėdamas savo mėgstamame Monte Karlo etape. Vėliau antrą sezono etapą Švedijoje praleidęs, jis vėl grįžta – šįkart į Meksiką. Pasirinkimas neatsitiktinis.

Sebastienas čia yra laimėjęs net šešis kartus. Tarp jų paskutinius trejus metus, kai čia buvo rengiamos WRC varžybos ir net su keturiais skirtingų gamintojų automobiliais. Ant meksikietiškojo žvyro prancūzas toks geras, kad susilygino pergalėmis čia su pačiu S.Loebu (taip pat turi šešias pergales).

Sebastienas Ogier Meksikoje yra laimėjęs net šešis kartus. Tarp jų paskutinius trejus metus, kai čia buvo rengiamos WRC varžybos ir net su keturiais skirtingų gamintojų automobiliais

„Aš visuomet čia mėgavausi vairavimu ir kai tik sužinojau, kad etapas po dviejų metų pertraukos vėl grįžta į kalendorių, žinojau, kad čia tikrai važiuosiu“, - pasakojo S.Ogier.

Žymusis lenktynininkas turėtų talkinti savo komandos draugams Kalle Rovanperai ir Elfynui Evansui „Toyota Gazoo Racing WRT“ ekipoje.

Pagrindiniais jų konkurentais lažybų kompanijos laiko antrąjį WRC etapą Švedijoje laimėjusį estą Ottą Tanaką iš „M-Sport Ford WRT“

Trečiuoju Sebastieno varžovu bus amžinas konkurentas - Thierry Neuville („Hyundai“). Taip pat šios komandos dalyvių sąraše bus ir etapą Švedijoje praleidęs kitas veteranas Dani Sordo.

Meksikos ralio distanciją sudarys 320,23 kilometrai nusidriekiantys per dvidešimt tris greičio ruožus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius