-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Mercedes“ kratosi F-1 favoritų etiketės

Po sėkmingo pasirodymo praėjusią savaitę Jereze (Ispanija) vykusiuose F-1 bandymuose „Mercedes“ ekipa jau laikoma viena favoričių, šiemet kovosiančių dėl čempionų titulo.
„Mercedes W05“
„Mercedes W05“ / „Mercedes” nuotr.

Sidabrinių strėlių atstovai per daug savo pasirodymo nesureikšmina ir kratosi favoritų etiketės.

„Manau, kad žmonės, kurie laiko mums favoritais turėtų pažvelgti į praeitį. Ne kartą yra nutikę, kai taip vadinami favoritai nebuvo patys stipriausi sezonui prasidėjus. Kol kas dar per anksti apie tai kalbėti“, – pasakojo vienas iš „Mercedes“ ekipos vadovų Toto Wolffas.

T.Wolffas pridūrė, kad visoms bandymuose dalyvavusioms ekipoms svarbiausia buvo patikrinti technikos patikimumą, tad nei viena iš jų dar tikrai neatskleidė savo tikrojo potencialo.

„Scanpix“ nuotr./F-1 bolidų bandymai Jereze
„Scanpix“ nuotr./F-1 bolidų bandymai Jereze

„Kalbėti apie tikrąjį greitį dar per anksti. Esame dar toli nuo to tikrojo potencialo, kurį mūsų manymu gali pademonstruoti. Vis dar yra keletas dalykų, kurie neatlieka savo funkcijų taip, kaip mes norėtume. Tačiau išliekame optimistiškai nusiteikę. Panašu, kad vyrukai puikiai padirbėjo“, – sakė vadovas.

Aušinimas – vienas didžiausių iššūkių

„Mercedes“ ekipos vadovas T.Wolffas mano, kad visų F-1 komandų antruose bandymuose, kurie vyks Bahreine, laukia didžiulis iššūkis – variklio bei kitų sistemų aušinimas.

Jereze, kur vyko pirmieji šiemet F-1 bandymai, oro temperatūros nebuvo aukštos. Tuo tarpu Bahreine su aušinimo problemomis gali susidurti dauguma F-1 ekipų.

„Scanpix“ nuotr./F-1 bolidų bandymai Jereze
„Scanpix“ nuotr./F-1 bolidų bandymai Jereze

„Informacija, kurią mes surinkome, rodo, kad su aušinimu gali kilti problemų. Jereze, kur buvo gana šaltoka, susidūrėme su aukštomis temperatūromis ir iššūkiais aušinimo srityje. Matėme, jog kai kurie iš mūsų varžovų su tuo turėjo daug rimtesnių problemų. Kas liečia aušinimą, Bahreinas bus tikrai įdomi vieta. Tai bus vienas iš svarbiausių iššūkių šių metų sezone“, – kalbėjo T.Wolffas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius