Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų automobilių sporto veido apdovanojimas įteiktas Benediktui Vanagui

Niekas Lietuvoje negarsina automobilių sporto geriau nei Benediktas Vanagas. Taip nusprendė ir tūkstančiai 15min skaitytojų, ir 35 žmonių „Metų lenktynininko“ rinkimų komisija, ketvirtus metus iš eilės išrinkdama B.Vanagą didžiausią įtaką šiai sporto šakai darančiu lietuviu.
Benediktas Vanagas ir Paulius Sviklas
Benediktas Vanagas ir Paulius Sviklas

B.Vanagas neseniai grįžo iš savo penktojo Dakaro ralio, kuris jam buvo pats nesėkmingiausias – trečiame iš dvylikos etapų jo „Toyota Hilux“ visureigiui sugedo sankabos išminamasis guolis, tad lietuvio ir lenko Sebastiano Rozwadowskio ekipažas buvo priverstas pasitraukti iš lenktynių. Iki tol visuose keturiuose Dakaro raliuose B.Vanagas finišą pasiekdavo, o jo 2015-ųjų rezultatas, 24-oji vieta, buvo geriausias Baltijos šalyse iki 2017-ųjų, kuomet šį pasiekimą pagerino Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio ekipažas.

Šiais metais B.Vanagas teigė susikoncentruosiąs į bekelės lenktynes. Pastaraisiais metais jis dalyvaudavo keliose disciplinose: Lietuvos ralio čempionate, „ENEOS 1006 km lenktynėse“ bei Dakaro bekelės maratone. 2017-aisiais sportininkas svarsto atsisakyti varžybų Lietuvoje ir visus išteklius sutelkti į dalyvavimą pasaulio ralio maratonų taurės čempionate.

Dalyvavimas ten – didžiulis tiek finansinis, tiek logistinis iššūkis, nes etapai išsimėtę per tris žemynus. Pirmasis etapas – po trijų savaičių Rusijoje, o lietuvio technika tik šią savaitę pajudėjo iš Buenos Airių ir šiuo metu plaukia Atlanto vandenyne. Po Rusijos pasaulio ralio maratonų taurės etapai, kuriuose pasirodo ir Dakaro ralio dalyviai, kelsis į Aziją bei Vidurio Rytus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius