Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Arno Paliukėno sprendimai

15min tęsia tradicinius „Metų lenktynininko 2016“ rinkimus. Jų metu savo nuomonę apie geriausią bei perspektyviausią lenktynininkus, Lietuvos automobilių sporto veidą bei geriausią renginį išsakys kelios dešimtys automobilių sporte žinomų žmonių. Komisijos narių nuomonė lems lygiai pusę galutinio įvertinimo: likusią nulems 15min skaitytojai.
Arnas Paliukėnas
Arnas Paliukėnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiandien 15min respondentas – Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) Tarptautinio Apeliacinio Teismo ir Tarptautinio Tribunolo teisėjas, įvairių automobilių sporto renginių komisaras bei komandų vadovas Arnas Paliukėnas.

– Arnai, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2016-aisiais?

– Kiekvieni metai yra saviti. Kartais labai norisi skirti laurus už didelę pažangą, didelį šuolį į viršų, o kartais – už stabilumą.

Pasiekti viršūnę yra lengviau, nei išsilaikyti toje viršūnėje

Kalbant apie 2016 metus, aš išskirčiau Joną Gelžinį, kaip labiausiai nusipelniusį sportininką, kuris nepailsta stebinti savo rezultatais jau daug metų iš eilės. Puikius rezultatus demonstravo ir šiais, 2016 metais. Tiek Lietuvoje, tiek ir už jos ribų. Tai sektinas pavyzdys visiems. Juk žinote, kaip yra sakoma „pasiekti viršūnę yra lengviau, nei išsilaikyti toje viršūnėje“. Nors tai ir nėra lengva užduotis, Jonas 2016 metais laikėsi viršūnėje visiškai pelnytai.

– Kas buvo geriausias jaunas lietuvis lenktynininkas (iki 21 m.)?

– Džiaugiuosi, kad Lietuvoje yra daug stiprių jaunų lenktynininkų. Auga labai stipri pamaina. Visi jie stengiasi ir nusipelno pačių geriausių įvertinimų. Visgi kalbant apie 2016 metus ir konkrečius objektyvius pasiekimus (tik tokiais kriterijais norėčiau remtis, atiduodamas savo balsą vienam iš jaunųjų lenktynininkų), mano favoritas būtų tarptautinių lenktynių ROK taurės „Junior“ klasės vicečempionas Gustas Grinbergas.

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo ir labiausiai prisidėjo prie šio sporto garsinimo šalyje?

– Nesu tikras, kad mano pasirinkimas labai originalus, bet šioje nominacijoje 2016 metais favoritu laikytinas Benediktas Vanagas. Sunku būtų išskirti svarbiausius tokio vertinimo kriterijus, nes jų yra tikrai labai daug, bet Benediktas objektyviai laikytinas 2016 metų Lietuvos automobilių sporto veidu.

– Geriausias Lietuvoje vykęs automobilių sporto renginys?

– Vėlgi nežinau, ar reikšdamas savo poziciją dėl šios nominacijos, būsiu originalus, bet labiau visapusiškai stipraus automobilių sporto renginio, nei „ENEOS 1006 km“ lenktynės, Lietuvoje 2016 metais nevyko.

Šeštadienį skaitykite „Hankook Baltic 1000 km Race“ ir kitų renginių organizatoriaus ir „Lexus“ vairavimo akademijos vadovo Dariaus Grinbergo nuomonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius