-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai: Arūno Samochino nuomonė

15min tęsia tradicinius „Metų lenktynininko 2016“ rinkimus. Jų metu savo nuomonę apie geriausią bei perspektyviausią lenktynininkus, Lietuvos automobilių sporto veidą bei geriausią renginį išsakys kelios dešimtys automobilių sporte žinomų žmonių. Komisijos narių nuomonė lems lygiai pusę galutinio įvertinimo: likusią nulems 15min skaitytojai.
Arūnas Samochinas
Arūnas Samochinas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Arūnas Samochinas – vienintelę Lietuvos žiedinių lenktynių trasą „Nemuno žiedą“.valdančios įstaigos VšĮ „Nacionalinis žiedas“ direktorius.

– Arūnai, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2016-aisiais?

– Mano nuomone, gerų lenktynininkų Lietuvos autosporto padangėje yra ne vienas. Apžvelgiant į 2016-uosius, tikrai negalėčiau išskirti vieno geriausio. Pasinaudodamas proga norėčiau palinkėti sėkmingų, azartiškų bei pergalingų 2017-ųjų metų visiems Lietuvos techninių sporto šakų atstovams tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų.

Mūsų kaimynų požiūris į techninį sportą ir nuoseklus valstybės dalyvavimas bei trasos vadovybės darbas išties įkvepia

– Kas buvo geriausias jaunas lietuvis lenktynininkas (iki 21 m.)?

– Manau, jog jaunasis talentas – šiais metais pasaulio „ROK Junior“ vicečempionu tapęs Gustas Grinbergas.

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo ir labiausiai prisidėjo prie šio sporto garsinimo šalyje?

– Mano nuomone, prie automobilių bei motociklų sporto populiarinimo šiais metais prisidėjo 2016 metų spalio mėnesį atidarytas vienintelis šiuo metu Baltijos šalyse lenktynininkų fizinio rengimo centras „Fitness for race.“ Nors tai tik maža dalis visam autosportui mūsų valstybėje reikalingos infrastruktūros, tačiau ji yra būtina siekiant gerų rezultatų bei šio sporto populiarinimo ilguoju periodu. Malonu, kad atsiranda žmonių, kurie tai supranta ir tokiais įžvalgiais sprendimais prisideda prie techninio sporto plėtros Lietuvoje.

– Geriausias Lietuvoje vykęs automobilių sporto renginys?

– Vieno geriausio renginio 2016 metais negalėčiau išskirti. Galiu tik pasidžiaugti, kad įvairaus lygio bei formato autosporto renginių Lietuvoje kasmet daugėja, ko pasėkoje atsiranda sveika konkurencija bei didesnė pasirinkimo laisvė ir be abejonės iš to labiausiai išlošia šių renginių dalyviai – sportininkai.

Tačiau atsakydamas į šį klausimą negaliu nepaminėti ir vieno įspūdingiausių pastarųjų metų renginių Baltijos šalyse – spalio 1-ąją Latvijoje „Bikernieki“ komplekse įvykusio „Neste World RX of Latvia“ Pasaulio rali-kroso čempionato etapo. Mūsų kaimynų požiūris į techninį sportą ir nuoseklus valstybės dalyvavimas bei trasos vadovybės darbas išties įkvepia. Neabejoju, kad tik laiko klausimas, kada ir mes galėsime didžiuotis tarptautiniais čempionatais, vyksiančiais ir Lietuvoje. Tam pasiekti juk reikia tiek nedaug – tik tinkamo požiūrio.

Ketvirtadienį skaitykite ralio šturmanės ir LASF revizijos komisijos narės Agnės Vičkačkaitės-Lauciuvienės nuomonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius