Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Arūno Samochino verdiktas

GAZAS.LT drauge su „Publicum Sport“ rengia Metų lenktynininko rinkimus. Kalbinsime labiausiai prie Lietuvos autosporto prisidėjusius ar arti jo esančius žmones, klausime jų nuomonės ir kitų metų pradžioje susumavę balsus paskelbsime pačius geriausius.
Arūnas Samochinas
Arūnas Samochinas / Asmeninio archyvo nuotr.

Kalbiname vienintelės automobiliams skirtos lenktynių trasos Lietuvoje „Nemuno žiedo“ direktorių Arūną Samochiną.

– Arūnai, kas, Jūsų nuomone, vertas geriausio šių metų Lietuvos lenktynininko apdovanojimo?

– Lietuvoje yra tikrai daug puikių automobilių sporto atstovų. Tačiau geriausiu 2012 metų Lietuvos lenktynininku norėčiau įvardyti Joną Gelžinį. Pirma priežastis yra patekimas į FIA akademiją. Žinant tą faktą, jog sportininkai buvo kviečiami iš 26-ių pasaulio valstybių ir 18 iš 30 kandidatų buvo atrinkta į FIA akademiją, mano nuomone yra tikrai geras sportininko įvertinimas. Antra priežastis yra Lietuvos vardo garsinimas Didžiojoje Britanijoje „Porsche Carrera CUP“ vykstančiose lenktynėse.

Kalbant apie Lietuvos vardo garsinimą norėčiau paminėti ir Benediktą Vanagą bei Jo šturmaną Saulių Jurgelėną, kurie gruodžio 29 dieną išvyko į Pietų Ameriką dalyvauti prestižiniame Dakaro ralyje, galbūt renkant geriausius 2013 metų automobilių sporto atstovus turėsime ir Dakaro ralyje puikiai pasirodžiusius lietuvius.

– Ką pavadintumėte įdomiausiu automobiliu Lietuvos autosporte?

– Į klausimą dėl įdomiausio automobilio Lietuvos autosporte atsakyčiau taip – mano nuomone įdomiausias automobilis Lietuvos autosporte 2012 metais buvo 1961-ųjų „Volga 21“. Galiu pasakyti ir savo argumentus, kodėl taip galvoju – šį rudenį, kuomet buvo švenčiamas Kačerginės „Nemuno žiedo“ 50-ies metų jubiliejus – būtent 1961-ųjų „Volga 21“ vedė šventinį automobilių paradą aplink Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasą. Ironiška, tačiau ir vienintelė lenktynių trasa Lietuvoje ir minėtoji „Volga 21“ yra „vienmečiai“, tačiau „Volga“ yra išsilaikiusi kur kas geriau nei lenktynių trasa per tą patį laikotarpį.

– Labiausiai prie autosporto prisidėjęs žmogus?

– Daugiausiai prie Lietuvos autosporto populiarinimo prisidėjusiu žmogumi norėčiau įvardinti gerbiamą trenerį Joną Dereškevičių. Šiais metais drauge teko vykdyti keletą sėkmės sulaukusių projektų – pavasarį treneris skaitė paskaitas seminarų cikle „Autosportas žaliems: Jonas Dereškevičius“. Rudenį vedė paskaitą projekte, skirtame socialinę atskirtį patiriantiems vaikams – užsiėmimų metu „Nemuno žiede“ vaikams papasakojo apie pirmus žingsnius autosporte, bei psichologinio pasiruošimo svarbą. Po šios edukacinės veiklos vaikai galėjo aktyviai savo žinias pritaikyti čia pat esančioje kartingų trasoje.

– Geriausias ir perspektyviausias jaunas lenktynininkas?

– Perspektyviausio jaunojo lenktynininko titulą skirčiau Simui Juodviršiui. Kadangi didysis autosportas prasideda nuo mažų žingsnelių kartingų sporte, o Simas čia žygiuoja tikrai sėkmingai – taigi ir perspektyvų šis talentas turi ne tik kartingų trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius