-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Metų lenktynininko rinkimai. Benedikto Vanago komentarai

15min tęsia tradicinius „Metų lenktynininko 2016“ rinkimus. Jų metu savo nuomonę apie geriausią bei perspektyviausią lenktynininkus, Lietuvos automobilių sporto veidą bei geriausią renginį išsakys kelios dešimtys automobilių sporte žinomų žmonių. Komisijos narių nuomonė lems lygiai pusę galutinio įvertinimo: likusią nulems 15min skaitytojai.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas

Benediktas Vanagas – vienas žinomiausių Lietuvos lenktynininkų, dalyvaujantis Dakaro maratone, Lietuvos ralio čempionate ir šiemet antrą kartą nugalėjęs „ENEOS 1006 km“ lenktynėse.

– Benediktai, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2016-aisiais?

– Geriausias lenktynininkas man – labai plati savoka. Lenktyniaudamas dvidešimt metų supratau, kad tai nėra tik greitas važiavimas ar rezultato rodymas. Tai ir gebėjimas bendrauti su visuomene bei žurnalistais.

Per dvidešimt metų supratau, kad lenktyniavimas nėra tik greitas važiavimas ar rezultato rodymas

Tapus nuomonės formuotoju (natūralu, juk jei esi geriausias, Tavo nuomonė – svarbi) turi skleisti svarbią žinią, kitaip tariant, būti socialiai aktyviu. Tai ir gebėjimas suburti komandą aplink, kuri padėtų generuoti rezutatus (visi numanom, kad vienas lenktynininkas nieko nepadarys). Tai mokėjimas įrodyti partneriams, kad esi vertas Jų indėlio bei, kad būdami drauge partneriai, gaus ir naudą sau.

Tik visos šios kryptys, mano nuomone, parodo kiek geras esi.

Jei filtruoti visus Lietuvos lenktyninkus per šį filtrą, vaizdas gerokai išblanksta. Šiuo metu aš savo statymą dėčiau už Joną Gelžinį. Jis velniškai greitas, tačiau atsargus bei negadina komandos inventoriaus. Jis dirba darbą skleidžiant sampratą visuomenei apie eismo saugumo svarbą. Jis aukšto intelekto ir partneriai, nebejoju, noriai tęsia bendradarbiavimą su Juo ir komanda, kuriai Jonas atstovauja.

– Kas buvo geriausias jaunas lietuvis lenktynininkas (iki 21 m.)?

– Šiais metais mano fokusas užkliuvo už Europos ralio kroso čempionate startuojančio Kasparo Navicko. Žinau kiek reikia įdėti darbo, kol pasirodys pirmieji rezultatai. Jei Kasparas bei Jo komanda išliks tokie pat užsispyrę, manau, galime sulaukti gražių rezultatų.

Daug dirba ir kartingais tarptautinėje arenoje startuojantys jaunieji lenktynininkai Gustas Grinbergas bei Justas Jonušis, tačiau savo balsą šiemet šiek tiek avansu skiriu Kasparui.

„Autoplius Fast Lap“ nuotr./„Autoplius Fast Lap“ varžybos
„Autoplius Fast Lap“ nuotr./„Autoplius Fast Lap“ varžybos

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo ir labiausiai prisidėjo prie šio sporto garsinimo šalyje?

– Nuo pat pradžių stebiu „Autoplius Fast Lap“ raidą. Pradžioje Jie startavo kaip romantiški lenktynių mylėtojai. Greitai augo ir ilgainiui tapo stipria jėga, kuri, gaila, konfrontavo (arba, tiksliau, nerado bendros kalbos) su Automobilių sporto federacija. Šiandien ši organizacija yra užaugusi iki didelio ir darnaus vieneto, kuris sutraukia tūkstančius sportui, technikai ar geram laiko leidimui prijaučiančius benzingalvius (neįsižeiskit, čia gerąja prasme), bei rado išminties surasti bendrą kalbą su už automobilių sporto vystymą atsakinga organizacija.

Man Fast Lap‘eriai – puikus pavyzdys kaip sportą parodyti kiek kitoje šviesioje nei esame įpratę matyti. Ir aš nevertinu, gerai tai ar blogai. Tiesiog suprantu, kad pasaulis nuolat šiek tiek keičiasi. Nesugebantys prisitaikyti, gali išmirti kaip dinozaurai. Balsas „Autoplius Fast Lap“ branduoliui.

– Geriausias Lietuvoje vykęs automobilių sporto renginys?

– Pastaruoju metu Lietuvoje nemažai renginių kilstelti į naują kokybę. Tai ir nauji organizatoriai, ir pasitempę esantys. Gal šiek tiek avansu (visgi norėtusi kiek daugiau tvarkos), bet tikiu „Autoplius Fast Lap“ kolektyvu. Balsas Jiems.

Žinoma, negalima pamiršti gerųjų ralių Lietuvoje „300 Lakes rally“ ir „DHL rally Elektrėnai“ (beje, „Classic Rally Druskininkai“ ir „Rally Žemaitija“ irgi pasitempę), „ENEOS 1006 km“ lenktynių (kiek išsikvėpusios, bet lenkiu galvą už organizavimo mastą). Taip pat man asmeniškai nelabai suprantamos, bet daug žmonių sutraukiančios su naujai ateinančiais organizatoriais, drifto bei drago varžybos.

Pirmadienį skaitykite pokalbį su lenktynininku Ramūnu Čapkausku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius