Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Renaldo Gabarto nuomonė

15min tęsia tradicinius „Metų lenktynininko 2016“ rinkimus. Jų metu savo nuomonę apie geriausią bei perspektyviausią lenktynininkus, Lietuvos automobilių sporto veidą bei geriausią renginį išsakys kelios dešimtys automobilių sporte žinomų žmonių. Komisijos narių nuomonė lems lygiai pusę galutinio įvertinimo: likusią nulems 15min skaitytojai.
Renaldas Gabartas
Renaldas Gabartas / Algimanto Brazaičio nuotr.

Renaldas Gabartas – automobilių žurnalistas, vieno žinomiausių Lietuvos autoklubų „N40“ narys bei daugkartinis Žurnalistų ralių nugalėtojas.

– Kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2016-aisiais?

Martynui Samsonui baimės jausmas iškrito kartu su pieniniais dantim

– Ne visuomet geriausiems pilotams pavyksta užkopti ant aukščiausio garbės pakylos laiptelio. Dėl milijono priežasčių – technikos patikimumo, kuklaus komandos biudžeto ar tiesiog Fortūnos kaprizų. Tačiau geriausi lenktynininkai savo darbu trasoje visada kuria hipnotizuojantį reginį. Šį sezoną tokiu dramaturgu buvo Martynas Samsonas. Vyrukas, kuriam baimės jausmas iškrito kartu su pieniniais dantim. Jis iš tiesų tik per klaidą netapo čempionu.

– Kas buvo geriausias jaunas lietuvis lenktynininkas (iki 21 m.)?

– Šįkart geriausio jaunojo benzingalvio titulas be konkurencijos keliauja į Kasparo Navicko trofėjų kolekciją: 3-oji vieta Europos ralio kroso čempionate „Super 1600” klasėje, turint galvoje konkurencijos lygį – labai solidus rezultatas.

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo ir labiausiai prisidėjo prie šio sporto garsinimo šalyje?

– Šių metų sausį pasiryžęs išbandyti jėgas „Dakaro“ maratone Vaidotas Žala tapo žinomas ir tai auditorijos daliai, kuri visas lenktynes – nuo kartingo iki 1000 km šou Palangoje – vadina „raliu“. Vaidas tokią rokiruotę puikiai išnaudojo ne tik automobilių sporto dalimi paversdamas keletą solidžių verslo kompanijų, bet ir pademonstravo asmenybės brandą ir profesionalumą pats dalyvaudamas įvairiuose saugaus eismo projektuose.

– Geriausias Lietuvoje vykęs automobilių sporto renginys?

– „Žemaitijos ralis 2016“ buvo didžiausia ir kokybiškiausia automobilių sporto fiesta, suteikusi galimybę pamatyti kaip su moderniausia gamykline technika važiuoja svečiai iš Švedijos ir Suomijos, kaip greta jų atrodo Lietuvos ir Latvijos ralio čempionatų lyderiai. Tai didžiausią progresą padariusios varžybos.

Pirmadienį skaitykite pokalbį su Lietuvos automobilių sporto federacijos Ralio komiteto nariu Mantu Babensku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius