Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Lenktynininko Simo Juodviršio nuomonė

GAZAS.LT kartu su viešųjų ryšių agentūra „vipcommunications“ tradiciškai organizuoja Metų lenktynininko rinkimus. Praėjus 2013-iesiems, klausiame autosporte gerai žinomų žmonių nuomonės: kuris lenktynininkas 2013-aisiais labiausiai pasižymėjo, kas vertas apdovanojimo už automobilių sporto populiarinimą ir koks renginys šiais metais buvo įsimintiniausias.
Simas Juodviršis
Simas Juodviršis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Paskutinis iš autosporto bendruomenę atstovaujančios komisijos narių savo balsą atidavė 2012 m. geriausiu šalies lenktynininku visuose įmanomuose rinkimuose pripažintas Europos ir Pasaulio kartingo čempionas Simas Juodviršis. 

– Simai, kas, jūsų nuomone, buvo geriausias lenktynininkas Lietuvoje 2013-aisiais?

– Visada sunku nuspręsti, kuris lenktynininkas yra geriausias, nes jie kartu nelenktyniauja ir atstovauja skirtingoms automobilių ir motociklų sportų šakoms. Prioritetą teikiu užsienyje patirties besisemiantiems sportininkams – mūsų šalis labai maža ir čia automobilių ir motociklų sportas yra labai nekonkurencingas. Vaikai ar bepradedantys sportuoti lenktynininkai užsienio trasose tobulėja geometrine progresija. Pažanga ten žymiai didesnė dėl konkurencijos, technologinių naujovių, žmogiškųjų išteklių profesionalumo ir žinių, pasirinkimo galimybės ir netgi gamtos sudaromų sąlygų. Taip pat labai svarbi ir sportininko asmenybė, įdedamas darbas ir pan. Džiaugiuosi, jog atstovauju kartingo sporto šakai nes būtent nuo kartingo savo karjerą pradeda dauguma lenktynininkų. 

Sunku išskirti geriausią 2013 m. sportininką – visi, kurie dalyvavo varžybose užsienyje, labai stengėsi ir pasiekė tikrai neprastų rezultatų. Deja, ne visi to siekia nuosekliai: neužtenka vien tik nuvažiuoti į varžybas, dar reikia ir treniruotis prie esamų sąlygų, su atitinkama technika. Tenka pripažinti ir tai, kad apie vienus girdime labiau, apie kitus mažiau. Norėčiau paminėti buvusius ar esamus kartingistus: brolius Igną ir Joną Gelžinius, Robertą Kupčiką, Ramūną Čapkauską, taip pat jaunosios kartingo kartos atstovus Igną Dagilį, Roką Baciušką, Lauryną Razą, kurie nepraleidžia progos dalyvauti ne tik savo kiemo varžybose.

– O ką išskirtumėte kaip žmogų, labiausiai prisidėjusį prie automobilių sporto populiarinimo praėjusiais metais? 

– Labiausiai norėčiau savo balsą atiduoti kartingo sporto veteranui Romui Barkauskui, kuris 2013-aisiais žuvo. Sutikau jį priešpaskutinėse savo 2013-ųjų metų kartingo sezono varžybose – „Šakių taurėje” Smalininkų kartodrome.

– Kokį automobilių sporto renginį pavadintumėte geriausiu 2013-aisiais?

– Norėtųsi, kad artimiausiu metu dauguma jūsų kalbinamų asmenų minėtų kartingo varžybas, pvz., Smalininkų kartodrome vykstančias „Baltijos taurės“ varžybas. Deja, kol kas tai tik sportininkų ir jų šeimų bei draugų varžybos. Tad 2013 m. savo balsą atiduodu už labiausiai kartingus populiarinantį renginį – mėgėjams skirtas „Redbull Kart Fight 2013” kartingo varžybas Vilniaus mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius