Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Metų lenktyninio automobilio“ apdovanojimas įteiktas greičiausio „Mitsubishi Lancer Evo X“ vairuotojui Dominykui Butvilui

„Metų lenktynininko 2012“ rinkimuose geriausio lenktyninio automobilio nominacijoje profesionalai, su GAZAS.LT skaitytojų pagalba, „Metų lenktyninio automobilio“ prizą skyrė japoniškam „Mitsubishi Lancer Evo X“ automobilui. Kadangi prizą teikti metaliniam automobiliui būtų labai nuobodu, jį įteikėme praėjusiais metais Lietuvos ralio čempionu prie „Evo X“ vairo tapusiam Dominykui Butvilui.
Dominykas Butvilas priima „Metų lenktyninio automobilio“ apdovanojimą
Dominykas Butvilas priima „Metų lenktyninio automobilio“ apdovanojimą / Tomo Digaičio / GAZAS.LT nuotr.

Konkursui pasibaigus, dešimtos kartos „Evo“ buvo surinkęs lygiai tiek pat balsų, kaip ir vienų lenktynių Lietuvoje paragavęs „Aquila“ automobilis. Nusprendėme lemiamą balsą atiduoti portalo GAZAS.LT skaitytojams. Jie savo žodį tarė labai aiškiai – apklausoje „Evo X“ ženklia balsų persvara aplenkė „Aquila“. Jei tai būtų futbolo mačas, švilpukas fiksuotų rezultatą 8:2.

„Evolution“ istorija trimis pastraipomis

Gimęs kaip mamą ir tėtį į „maksimą“ vežantis automobilis, „Lancer“ labai greitai „Mitsubishi“ inžinierių buvo paverstas sportišku automobiliu. Gimė pirmasis „Evo“. Metai bėgo, skaičiai prie „Evo“ didėjo ir 2007-aisiais gimė dešimtos kartos modelis. Tai buvo pasiutusiai greitas automobilis. Tūkstančių testų metu jis lenkė eilę greitų „Ferrari“ ar „Porsche“ automobilių.

Skaitytojo Aurimo Z. nuotr./Halls Winter Rally 2013
Skaitytojo Aurimo Z. nuotr./„Halls Winter Rally 2013“

Bet didžiausias kovas „Evo X“ laimėjo ralio trasose. Visame pasaulyje ne itin smarkiai modifikuotomis šio automobilio versijomis buvo laimėti šimtai ralio etapų, dešimtys čempionatų. Taip pat ir Lietuvoje – 2011-aisiais Vytautas Švedas su „Juta Racing“ komanda laimėjo Lietuvos ralio čempionatą. Jis važiavo N4 grupės reikalavimus atitinkančiu „Evo“.

Liūdna žinia, kad į „žalias“ technologijas susikoncentravęs „Mitsubishi“ koncernas nežada pristatinėti vienuoliktos kartos „Evo“. Jau daug metų sklando gandai, kad šis turėtų būti hibridinis ar net varomas tik elektra. Tačiau gamintojas niekada nėra sakęs, kad jis bus – vienoks ar kitoks.

Apdovanojimas – ne Dominykui Butvilui, o jo automobiliui

2012-aisiai greičiausiu Lietuvos ralio trasose buvo ne Vytautas Švedas, o kitas vairuotojas su beveik identišku automobiliu. Tai – Dominykas Butvilas, kurį mes pasikvietėme į redakciją atsiimti „Metų lenktyninio automobilio“ apdovanojimo. Juokais kreipėmės į jį kaip į „Evo X“ ambasadorių Lietuvoje.

Pokalbio metu akcentavome, kad apdovanojimas skiriamas ne pačiam Dominykui Butvilui, o jo automobiliui. Tikimės, kad jis tilps į „Evo“ daiktadėžę, kur išdidžiai bus vežiojamas į visus ralius.

Tomo Digaičio / GAZAS.LT nuotr./Dominykas Butvilas ir Metų lenktyninio automobilio apdovanojimas
Tomo Digaičio / GAZAS.LT nuotr./Dominykas Butvilas ir „Metų lenktyninio automobilio“ apdovanojimas

„Šis automobilis yra tikrai vertas šio apdovanojimo. Jis ir labai greitas, ir labai patikimas. Sakyčiau, daugumoje ralių jis yra ir greitesnis už didžiausią konkurentą – “Subaru Impreza WRX STi„. Pastarasis yra greitesnis nebent tam tikrose asfalto ruožuose“, – atsiimdamas apdovanojimą pasakojo Dominykas Butvilas.

Praėjusių metų ralio trasose jis važiavo vyšninės spalvos „Evo X“ automobiliu. Kaip pats juokavo, metų gale jis tapo beveik trispalviu.

„Keitėme eilę kėbulo dalių, kurios buvo šiek tiek skirtingų atspalvių. Metų gale visas automobilis buvo margas. Todėl prieš šių metų čempionatą nutarėme nudažyti automobilį baltai. Žinau, kad ir mano gerbėjai norėjo nuobodžią vyšninę spalvą pakeisti kiek ryškesne. Pasirinkome baltą“, – sako Dominykas.

Balta spalva, kaip GAZAS.LT yra rašęs, geriausiai tinka automobilių sportui. Ji automobiliui suteikia dydžio, greičio ir galios. Ypač – jei sportinis automobilis pagražinamas dinamiškais lipdukais. Vienaip ar kitaip, ne už spalvą, bet už sportinius pasiekimus „Mitsubishi Lancer Evo X“ automobiliui įteiktas GAZAS.LT ir „Publicum Sport“ apdovanojimas. Šis automobilis – geriausias 2012-aisiais.

Tomo Digaičio / GAZAS.LT nuotr./Dominyko Butvilo rankoje - Metų lenktyninio automobilio apdovanojimas
Tomo Digaičio / GAZAS.LT nuotr./Dominyko Butvilo rankoje - „Metų lenktyninio automobilio“ apdovanojimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius