-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michaelis Schumacheris atvežtas į Prancūzijos ligoninę: bus gydomas revoliuciniu būdu

Pastaruoju metu pranešama vis daugiau detalių apie legendinio lenktynininko Michaelio Schumacherio sveikatą. „Le Parisien“ rašo, kad M.Schumacheris buvo atvežtas į Paryžiaus „Georges-Pompidou“ ligoninę, kurioje jam bus atliekama svarbi procedūra.

Įvairių šaltinių teigimu, buvusiam sportininkui bus atlikta kamieninių ląstelių kraujodaros terapija. Tiesa, šiuo atveju tai gali būti paprasta terapija, injekcijos arba transplantacija. Ligoninės, kurioje atsidūrė M.Schumacheris, medikai šį gydymą vadina revoliuciniu ir daugiau informacijos apie jį neatskleidžia.

Prancūzijos laikraštis „Le Parisien“ teigia, kad M.Schumacheris atsidūrė žinomo kardiochirurgo profesoriaus Filipo Menasche rankose. News.com.eu teigiama, kad šis medikas yra labiausiai žinomas dėl atliekamų ląstelių terapijų, kurių metu siekiama, kad būtų užkirstas kelias širdies nepakankamumui.

VIDEO: M.Schumacheriui Paryžiaus ligoninėje bus taikomas „slaptas gydymas“ – medikai jį vadina revoliuciniu

Kituose šaltiniuose pažymima, kad jis gydymo metu atlieka kamieninių ląstelių injekcijas tiesiai į širdį.

Turimais duomenimis, M.Schumacheris į ligoninę buvo atvežtas pirmadienio vakarą, antradienį jam bus atliekama procedūra, o trečiadienį jau galės sugrįžti į namus.

Remdamasis neįvardytais šaltiniais „Le Parisien“ rašė, kad anksčiau M.Schumacheris mažiausiai du kartus buvo gydytas Georges'o Pompidou ligoninėje, į kurią kaskart būdavo paguldomas netikru vardu. Juo esą rūpindavosi nedidelė medikų komanda.

„Le Parisien“ išspausdino nuotrauką, kurioje matyti geltonos ir mėlynos spalvų greitosios pagalbos automobilis su Ženevos registracijos numeriais. Teigiama, kad šiuo automobiliu M. Schumacheris pirmadienį po pietų buvo atvežtas į minimą ligoninę, kur buvo paguldytas į pirmajame aukšte esantį širdies ir kraujagyslių ligų skyrių.

Į skyrių jis esą buvo nuvežtas lova ant ratukų, su jo veidą ir kūną dengusiu tamsiai mėlynu apklotu.

Pasak laikraščio, pacientą saugojo apie 10 apsaugininkų, kurių kai kurie buvo su ausinėmis.

Kas žinoma apie M.Schumacherio sveikatą?

Buvęs „Ferrari“ komandos vadovas Jeanas Todtas, duodamas interviu „Monte Carlo“ radijo stočiai, prasitarė, kad M.Schumacherio sveikata pagerėjo. Legendinis lenktynininkas netgi stebėjo per TV „Formulės 1“ lenktynes.

J.Todtas yra vienas artimiausių Schumacherių šeimos žmonių.

„Aš atsargiai renkuosi žodžius, bet tai yra tiesa. Mes kartu su Michaeliu stebėjome F-1 lenktynes jo namuose Šveicarijoje. Jis nepasiduoda, kova tęsiasi“, – sakė jis.

J.Todtas pridūrė, kad jam liūdna matyti „draugą, kuriam dar sunku bendrauti“.

„Jo šeima yra sutelkusi visas jėgas, palaikydama Michaelį. Tačiau mūsų bendravimas (dėl traumos padarinių – red. past.), be abejo, negali būti toks, koks anksčiau“, – pripažino buvęs lenktynininko komandos vadovas leidiniui „Daily Mail“.

Šiuo metu FIA prezidento pareigas einantis J.Todtas galvos traumą 2013-aisiais patyrusio M.Schumacherio šeimą lanko nuolatos. Michaelis, kuriam sausio 3 d. sukako 50 metų, patyrė sunkią galvos traumą slidinėdamas Meribelės kurorte Prancūzijos Alpėse 2013 m. gruodį. Nuo smūgio į uolą neapsaugojo ir šalmas.

Gydytojų teigimu, Michaeliui pasisekė, kad išgyveno, nes galvos sumušimai buvo daugybiniai. Po nelaimės tinstant legendinio lenktynininko smegenims medikai jam buvo sukėlę dirbtinę komą, kad atslūgtų tinimas.

Komą medikai nusprendė nutraukti tik po 4 mėnesių. Šis procesas baigtas tik 2014 m. birželį.

Po to Michaelis pervežtas į reabilitacijos kliniką. O 2014 m. rugsėjį grįžo į namus Šveicarijoje.

Nuo to laiko apie Michaelio Schumacherio sveikatos būklę kalbama labai mažai. Lenktynininko advokatas Felixas Dammas 2016 m. teisme prasitarė, kad legenda „negali vaikščioti“. Nes Vokietijos laikraštis buvo parašęs kitaip.

Gerbdamas šeimos valią, mažai apie Michaelį kalbėjo ir J.Todtas:

„Tai labai asmeniška. Tačiau galiu patvirtinti, kad M.Schumacheriu yra labai gerai pasirūpinta. Jis gyvena name tarp Ženevos ir Lozanos. Manau, jam atsigauti labai padeda teigiama šeimos atmosfera, mintys.“

Sūnus lygiuojasi į tėtį

Michaelio Schumacherio sūnus Mickas, lenktyniaujantis „Formulėje 2“, yra prasitaręs:

„Vienintelis žmogus, į kurį norėčiau būti panašus, yra mano tėtis. Jam nėra lengva. Tai, kaip jis gyvena po nelaimės, yra neįtikėtina. Aš jį vis labiau gerbiu sulig kiekviena diena.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mickas Schumacheris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mickas Schumacheris

Praėjusį mėnesį Kanų kino festivalyje filmo apie lenktynininką reklamoje prabilo ir „Formulės 1“ vadovas Bernie Ecclestonas:

„Jis šiuo metu yra su mumis. Kai sveikata pagerės, Michaelis pats atsakys į daugybę klausimų.“

Filmas apie lenktynininką bus rodomas Vokietijoje jau šiais metais.

Viešai nekalba

M.Schumacherio žmona Corinna gražiai apibendrino:

„Michaelis yra kovotojas. Jis nepasiduos.“

AFP/ Scanpix nuotr/Michaelis Schumacheris su žmona Corinna
AFP/ Scanpix nuotr/Michaelis Schumacheris su žmona Corinna

Šių metų sausį padedanti medikams slaugyti savo vyrą Corinna, kalbėdama apie Michaelio 50-metį, „Facebook“ rašė:

„Nuoširdžiai dėkojame visiems kartu su mumis ir su juo švenčiantiems Michaelio gimtadienį. Galite būti tikri – jis yra gerose rankose. Darome viską, kas yra įmanoma, bandydami jam padėti.

Prašome suprasti, kad, vykdydami Michaelio valią, mes viešai nekalbame apie tokį jautrų dalyką, kaip jo sveikata.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius