Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moki žodį – žinai kelią: kam Palangos lenktynėse reikalingi „čiupa čiupsai“?

Palangos „Aurum 1006 km lenktynių“ pasaulyje jau nuo trečiadienio besisukanti 15min GAZAS komanda pradėjo naują rubriką – „Moki žodį – žinai kelią“. Šios linksmos kalbos valandėlės tikslas – paaiškinti mažiau girdėtus terminus arba pataisyti dažniausias kalbos klaidas. Nes kiekvieno lenktynininko garbės reikalas mokėti gimtąją kalbą ir suprasti tarptautinius terminus.

Visa informacija ir rezultatai – lenktynių polapyje

Apie taisytiną terminą „Palangos ralis“ (kuris juk visai ne ralis) jau pasakojome, žiūrėkite ir skaitykite čia.

Antroji kalbos pamokėlė – apie terminą „saldainis“ arba „čiupa čiupsas“. Taip vadinamas įrankis dažniausiai matomas komandų boksuose lenktynių „pitlane“ zonoje. Ką apie jį pasakoja lenktynių dalyviai ir komandų vadovai – žiūrėkite gazuotai linksmame reportaže.

VIDEO: „Aurum 1006 km lenktynės“ – kas yra „čiupačiupsas“?

„Čiupa čiupsas“ – tai ant ilgos karties pritvirtintas (dažniausiai apvalus) ženklas. Būtent jo forma ir pasufleravo tarptautinį terminą „lollipop“ (saldainis, ledinukas ant pagaliuko) arba „Chupa chups“ (ledinukų gamintojas.

Šis daiktas ar įrankis labai svarbus saugumo prasme. Juk vairuotojai, iš trasos grįžtantys į „pitlane“ boksus, ne visuomet gali tiksliai pataikyti sustoti, nors greitis ir ribojamas iki 40 km/val. Todėl komandų vadovai jau nuo tolo mojuoja vairuotojui šiuo „saldainiu“, kad matytų, kur važiuoti ir sustoti. Dažniausiai ant raudonos pusės būna užrašyta STOP, o ant kitos, žalios – GO.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius