-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Motoakrobatikos čempionato „Stunt Riding 6K Euro Cup“ grindiniui prireiks 500 litrų kolos

Gegužės 6 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks antrasis motoakrobatikos čempionatas „Stunt Riding 6K Euro Cup“, kuriame susirungs motociklų akrobatai iš Lietuvos, Lenkijos, Estijos, Suomijos, Bulgarijos, Čekijos ir kitų šalių.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Organizatorių teigimu, čempionatui prireiks ne tik išskirtinės techninės infrastruktūros, bet ir pusės tonos kolos, kuria jie žada išlieti arenos aikštę. Taip siekiama pagerinti motociklų padangų ir arenos grindinio sukibimą.

„Šiemet varžybos grįžta su dar stipresniais ir įspūdingesniais Europos plieninių žirgų profesionalų pasirodymais. Vis labiau pasaulyje populiarėjantis akrobatinis motociklizmas stebins žiūrovus ekstremaliais ir pavojingais triukais ant riedančio motociklo, kuriems atlikti reikės ne tik didelio fizinio pasirengimo, treniruočių, bet ir psichologinio pasiruošimo, drąsos ir kūrybingumo“, – sakė renginio organizatorius Mantas Vybornas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka

Teisėjai iš Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos vertins „Stunt riding“ asų atliekamus „Wheelie“ – triukus važiuojant ant galinio rato, „Stoppie“ – triukus važiuojant ant priekinio rato“, šoninį slydimą motociklu, akrobatinių triukų sudėtingumą bei programos tęstinumą. Europos akrobatinio motociklizmo asai kausis dėl  6000 eurų prizinio fondo.

Be pagrindinių čempionato varžybų, visų žiurovų taip pat lauks Motobolo rungtynės tarp Lietuvos rinktinės pirmosios ir antrosios komandų. Neįprasto formato futbolo su motociklais kova sportininkams bus pasiruošimas prieš artėjantį Europos čempionatą Vokietijoje. Taip pat savo profesionalumu, išradingumu ir sudėtingais triukais stebins profesionalių BMX dviratininkų pasirodymai.

Renginio žiūrovai galės išvysti ir beribėmis žmogaus galimybėmis stebinančius „parkour“ ir „trickling“ profesionalus, kuriuos pristatys ekstremalaus sporto asociacija „White Puppy“.

Praėjusiais metais pirmą kartą vykusio ir abejingų nepalikusio motoakrobatikos čempiono titulas garbingai atiteko lygių finalo aikštelėje neturėjusiam Arūnui Gibiežai.

VIDEO: Renginio anonsas

Kitaip nei pernai, šiais metais žiūrovai galės išvysti tik vieną čempionato etapą. Į stulbinantį šou bilietus jau galima įsigyti visose „Tiketa“ kasose arba www.tiketa.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius