Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motociklininkas Domantas Jazdauskas: „Svarbiausia – iš lovos išlipti ta koja“

Šį šeštadienį, lapkričio 28 d., Kauno „Žalgirio“ arenoje jau antrą kartą šiais metais susirinks didžioji dalis stipriausių Baltijos šalių motokroso meistrų. Arenoje įrengtoje trasoje lenktynininkai kausis dėl „Arenacros Baltic Cup“ serijos nugalėtojų vardų – tai paskutinis unikalių, uždarose patalpose rengiamų, varžybų etapas.
Temos: 1 „Arenacross“

Tarp sportininkų, kurie kovos dėl prizinių vietų „MX2“ klasėje, bus ir Domantas Jazdauskas. Septyniolikmetis Lietuvos motokroso vicečempionas „Arenacross Baltic Cup“ varžybose startuos jau ketvirtą kartą: 2014 –aisiais jis iškovojo 3 vietą savo klasėje, 2015-ųjų kovą finišavo antras. Vos prieš kelias dienas, lapkričio 21 d., Rygoje vykusiame antrajame šių metų „Arenacross Baltic Cup“ etape Domantas pasirodė bene geriausiai iš visų lietuvių sportininkų – aršiai kovęsis trasoje lenktynininkas iškovojo „MX2“ klasės bronzą. 

Domantas Jazdauskas
Domantas Jazdauskas

Ką sportininkas galvoja varžybų rytą ir kaip jam sekasi kovoti su jauduliu, kuri iš trijų „Arenacross Baltic Cup“ kovų jam buvo pati įsimintiniausia ir kokius tikslus sau kelia prieš paskutines varžybas Kaune – apie visa tai kalbamės su Domantu Jazdausku. 

„Pabudęs varžybų rytą stengiuosi apgalvoti visą trasą. Svarbiausia – išlikti ramiam, susikaupti ir pasiruošti kovai. Ypatingų ritualų varžybų rytui neturiu, tiesiog stengiuosi „iš lovos išlipti ta koja“. Starto poziciją renkuosi atsižvelgdamas į pirmąjį posūkį, visada stengiuosi startuoti kuo arčiau vidinio trasos krašto,“ – sako sportininkas. Jo teigimu, prie starto linijos greta jo stovintys varžovai jaudulio nekelia, net jei jie labai tituluoti: „Niekada nežiūriu, kas stovi šalia manęs, stengiuosi to visiškai nesureikšminti. Iki starto likus penkioms sekundėms pradingsta visos mintys. Tada visą dėmesį sukaupiu į starto vartus ir laukiu, kol jie nors truputį sujudės.“ 

„Kurios iš „Arenacross“ varžybų buvo įsimintiniausios? Visi trys kartai man buvo labai įsimintini. Kaskart mano įgūdžiai vis gerėja ir gerėja. „Arenacross“ yra geriausias renginys, kuriame esu dalyvavęs. Daugiausiai džiaugsmo man suteikė Rygoje vykęs etapas – trasoje vyko didžiulė kova, buvo daug kontaktų. Jų metu truputį nukentėjo ir mano motociklas, bet galiausiai atsilaikiau prieš konkurentų spaudimą ir iškovojau 3-ią vietą, kuria labai didžiuojuosi,“ – neslepia Domantas. „Paskutiniame etape, kuris vyks šį savaitgalį Kaune, tikiuosi dar daugiau adrenalino, aštresnių pojūčių ir dar didesnio žiūrovų palaikymo. Nesu linkęs spėlioti, ar šį kartą sėkmė nuo manęs nenusisuks ir ar teks lipti ant nugalėtojų pakylos, tačiau tikrai nepasiduosiu ir stengsiuosi iš visų jėgų!“

Finalinis „Arenacross Baltic Cup“ varžybų serijos etapas vyks lapkričio 28 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje. Žiūrovai čia išvys 30 greičiausių, kvalifikacijos etapus įveikusių, sportininkų, kurie varžysis trijose klasėse: vaikų (50 cc), „MX2“ ir „Open Pro“. Varžybas komentuos Rytis Kuzmenka ir Raminta Vyšniauskaitė, pertraukose tarp sportininkų važiavimų publikos laukia akrobatinio motokroso profesionalų pasirodymai ir „G&G Sindikatas“.

Tradiciškai renginį užbaigs superfinalas, kuriame vienas prieš vieną rungsis aštuoni greičiausi „MX2“ ir „Open Pro“ klasių lenktynininkai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius