Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„MotoGP“ : kas pranoks Marcą Marquezą?

Elitinis motociklų žiedinių lenktynių „Moto Grand Prix“ čempionatas tęsia klajones po platųjį pasaulį. Vos prieš savaitę karavanas lankėsi Jungtinėse Valstijose, o šį savaitgalį atvyksta į Čekiją. „Viasat Sport Baltic“ žiūrovai toliau vieninteliai Lietuvoje gali stebėti šią greičio ir adrenalino fiestą. Šį sekmadienį tiesiogiai bus rodomos „Moto2“ lenktynės, o kitų dviejų startų vaizdo įrašai – dienos pabaigoje, prieš naują darbo savaitę.
Marcas Marquezas
Marcas Marquezas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„MotoGP“ čempionato dalyviams šios kelios savaitės yra itin sunkios. Per tris savaitgalius rengiami trys etapai, o tolimos kelionės reiškia, kad beveik nėra laiko atgauti kvapą.

Čekijos „Grand Prix“ lenktynės Brno trasoje rengiamos nuo 1987 metų. Trasa statyta siekiant pritraukti „Formulės 1“ čempionatą, bet greičiausi bolidai pas Čekijos aludarius kol kas neapsilankė. Tačiau kasmet atvykstančios „MotoGP“ žvaigždės negaili komplimentų moderniai ir įdomiai trasai. Pagrindiniai Brno žiedo bruožai – trumpos tiesiosios (ilgiausia – vos 636 m), kurias jungia aštrūs ir greitai įveikiami posūkiai. Prie to pridėjus nemažą aukščio kaitą kalvotoje vietovėje, didžiulį malonumą patiria ir patys lenktynininkai, ir jų kovas stebintys žiūrovai.

Šiemet kovos vėl laukia itin atkaklios. Turbūt svarbiausias klausimas – ar kas nors pranoks superdebiutantą Marcą Marquezą. Jaunasis ispanas su „Honda“ Indianapolyje šventė jau trečią pergalę iš eilės ir įsitvirtino bendrosios įskaitos lyderio pozicijoje (188 tšk.). Didžiausią grėsmę jam vis dar kelia komandos draugas Danielis Pedrosa (167) ir titulą ginantis Jorge Lorenzo (153). Abu Ispanijos lenktyninkai baigia „išsilaižyti“ savo traumas, todėl turėtų būti dar stipresni ir labiau motyvuoti nepaleisti į priekį jaunojo kolegos.

Kiti lenktynininkai sprendžia savo užduotis. Valentino Rossi stengiasi neprarasti motyvacijos, nors jam niekaip nepavyksta iki galo susidraugauti su savo „Yamaha“. Calas Crutchlow visada būna tarp pretendentų į podiumą, tačiau vis dažniau susimąsto apie būsimus iššūkius „Ducati“ komandoje. Stefanas Bradlas ir Alvaro Bautista desperatiškai bando priartėti prie favoritų, o „Ducati“ dabartinė pora Andrea Dovizioso ir Nicky Haydenas pastaruoju metu itin dažnai trasose kovoja tarpusavyje. Italų koncerną žavi sportininkų aistra, bet tikrai nežavi faktas, kad šios kovos vyksta dėl 8 ar 9 pozicijos rikiuotėje.

„Moto2“ įskaitoje vis dar solidžią persvarą turi Scottas Reddingas. Britas yra surinkęs 159 taškus ir 26-iais lenkia Polą Espargaro. Šis ispanas jau susitarė dėl perėjimo į galingiausią klasę, todėl žūtbūt sieks paskutinį „Moto2“ sezoną užbaigti pergalingai. Kaip parodė Indianapolio „Grand Prix“, į kovą gali įsilieti ir P. Espargaro komandos draugas Esteve Rabatas. Ispanas turi 113 taškų, bet iki čempionato finišo lieka dar aštuoni etapai.

Painiausia padėtis – „Moto3“ klasėje. Dar prieš gerą mėnesį atrodė, kad Luisas Salomas turi saugias pozicijas, bet dabar jam ant kulnų lipa kiti du ispanai – Maverickas Vinalesas ir dvi pergales iš eilės iškovojęs Alexas Rinsas. Šią trijulę skiria vos 16 taškų, todėl kiekvienose lenktynėse galima laukti intensyvių ir nenuspėjamų batalijų iki pat finišo.

Transliacijos rugpjūčio 25 d.: 12.15 val. „Moto2“ lenktynės (tiesiogiai); 20 val. „Moto2“ lenktynės (vaizdo įrašas); 21.10 val. „MotoGP“ lenktynės; 22.30 val. „Moto3“ lenktynės.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius