Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motokroso čempionatas: didžiulė konkurencija, moteris kovojanti vyrų klasėje ir garsūs vardai

Visą savaitgalį Rokiškio rajono motokroso trasoje aidėjo motociklų variklių gausmas, čia susitiko didžiulis būrys profesionalių motokroso sporto atstovų, kurie savo jėgas ir pasiruošimą demonstravo Betsafe Lietuvos Motokroso Čempionato II-ajame etape. Varžybose buvo galima išvysti tiek jauniausius motociklininkus, tiek aukščiausio lygio Lietuvos motokroso žvaigždes tokias kaip Arminas Jasikonis bei Domantas Jazdauskas, rašoma „AgDakar“ pranešime žiniasklaidai.

„Trasa yra mano tipo, smėlis, šuoliai, vienas malonumas važiuoti nes Moto-Roki trasa paruošta tobulai. Kalbant apie konkurencija, čia jos tikrai netrūksta, tarp sportininkų Arminas Jasikonis, latvis Toms Macuks ir kiti stiprūs dalyviai, kiekvienas iš mūsų atiduodame visas jėgas, taip pat ir aš stengsiuosi iki galo“, – su šypsena pasakojo daugkartinis Lietuvos motokroso čempionas Domantas Jazdauskas.

„Šioms varžybos ruošiausi tiek fiziškai, tiek su motociklu, dabar esu šiek tiek pakeitęs gyvenimo būdą, treniruoju ir kitus lenktynininkus, todėl negaliu tiek daug skirti laiko savo treniruotėms, bet aišku dariau porą važiavimų prieš šias varžybas ir stengiausi to nepaleisti. Šiose varžybose džiaugiuosi matydamas daug dalyvių, esu laimingas būdamas čia“, – savo įspūdžiais dalijasi profesionalus lenktynininkas, čempionas Arminas Jasikonis, lenktyniaujantis aukščiausio lygio motokroso varžybose visame pasaulyje.

Lietuvos motociklų federacija ir motokroso gerbėjų bendruomenė džiaugiasi vis augančiu moteru susidomėjimu šiuo sportu, o puikūs rezultatai ir gebėjimas tolygiai varžytis su vyrais – įkvepia vis daugiau moterų atsisėsti ant sportinio motociklo.

„Man labai patinka važiuoti su vyrais, šiek tiek trūksta konkonkurencijos moterų klasėje, nes mano varžovė su kuria aš lenktyniauju Latvijoje, važiuoja tik Lenkijoje su manimi, tai su vyrais tikrai smagu palenktyniauti, nes jie panašaus lygio kaip aš, jokios diskriminacijos, nes po šalmu mes visi lygus, todėl esu ir toliau nusiteikus startuoti su vyrais“, – įspūdžiais dalijosi Lietuvos motokroso čempionė ir užsienyje besivaržanti motociklininkė Adrija Skudutytė.

„Mano širdis džiaugiasi matydama vis augantį šios disciplinos lygį, LMSF bendruomenėje esu jau 19 metų ir aiškiai suprantu skirtumus, džiaugiuosi mažaisiais mūsų talentais, kurie Lietuvos vardą garsina ir užsienio šalyse, nuostabu matyti tokias stiprias ir kovingas merginas, na o mėgėjų ir vaikų klasės augimas – įrodo, kad einame teisingu keliu“, – kalbėjo Giedrė Janušauskė, Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentė

Sekmadienį II-ajame etape Betsafe Lietuvos Motokroso Čempionate savo jėgomis neleidžia abejoti vienas pajėgiausių Lietuvos motokroso veidų Arminas Jasikonis, kuris stipriausioje klasėje pirmame važiavime iškovojo pirmą vietą, II-ą vietą užėmė latvis Toms Macukas ir III-ią vietą – Domantas Jazdauskas.

Moterių stipriausias trejetukas išsidėstė kaip daug kam jau tapo įprasta, I-oji vieta atiteko Adrijai Skudutytei, II-oji vieta – Patricija Berzina , III-oji vieta – Paula Bertašiūtė.

Kitų klasių nugalėtojai:

MX1C
1. Andrius Diržys
2. Gustas Šniurevičius 3. Deividas Broga

MX2C
1. Aurimas Januškevičius 2. Dovydas Barauskas
3. Augustas Šeškus

50 CC
1. Donatas Aleksa
2. Damirs Haimins
3. Domantas Misevicius

Quads
1. Matiss Palevics
2. Reinis Bidzans
3. Renatas Jegorovas

Quads veteranai
1. Evaldas Bujanauskas 2. Laurynas Kudakas
3. Aurimas Urbonavičius

Quads B
1. Rytis Šuopys
2. Donatas Alisauskas 3. Vakaris Stankevičius

VIDEO: Rokiškio rajone įvyko Lietuvos motokroso čempionatas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius