Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Mototurizmo sprintas“: Trakų Vokės rūmų požemiai ir kambarys, kuriame filmuotas „Karas ir Taika“

Šeštadienį, balandžio 29 d., vykusio „Mototurizmo sprinto“ dalyviai – apie 300 benzingalvių – turėjo aplankyti kuo daugiau kultūros paveldo objektų. Iš viso organizatoriai kelio knygoje pažymėjo 27: rūmus, dvarus, perkėlas, geležinkelio stotis, pasienio perėjos punktus ir kitas Lietuvos istorijai bei kultūrai svarbias vietas.

Kiekvienoje vietoje mototuristų laukė vis kitokia užduotis. Pradedant fizinėmis (užgesinti gaisrą ar nusifotografuoti), baigiant intelektinėmis (sužinoti istorinius faktus, teisingai atsakyti į klausimus). Plačiau apie šių metų užduotis skaitykite čia.

Grafų Tiškevičių rūmai

„Mototurizmo sprinte“ dalyvavo ir 15min žurnalistai. Apie mototuristų laukusias rungtis Valčiūnų ugniagesių ir gelbėtojų mokykloje skaitykite čia ir žiūrėkite filmuotą pasakojimą. O šiame straipsnyje – įspūdžiai iš atgimstančių Trakų Vokės dvaro rūmų, į kuriuos grįžta žmonės (šios renginio tema – „Žmonės grįžta“). Trakų Vokės dvaro sodybos ansamblis (dažn. Trakų Vokės dvaras) – istorizmo architektūros paminklas Trakų Vokėje.

Nuo XIX a. vidurio priklausė grafams Tiškevičiams. Italų kilmės architektas Leandro Markonio suprojektavo rūmus, sekdamas Lenkijos karalių rezidencija Varšuvoje.

„Karas ir Taika“, parodos ir koncertai

Be jokios abejonės – tik trumpam užsukus į Trakų Vokės rūmus sužinoti visko apie dvaro praeitį, jo istoriją neįmanoma. Tarkime, nė vienas ekipažas nebuvo užsukęs į kambarį, kuriame buvo filmuojami BBC serialo „Karas ir Taika“ epizodai. Nes to nebuvo užduočių knygoje. Tačiau toks ir buvo „Mototurizmo sprinto“ organizatorių tikslas – sudominti, pažadinti smalsumą. Kad, pasak Marko Dolgovo – vieno iš rengėjų – mototuristai į trumpam aplankytas vietas sugrįžtų vėl ir vėl, įsigilinę į istoriją.

„Mototurizmo sprinto“ metu aplink rūmus zujo ne tik motociklininkai. Čia netrūko ir savaitgalį keliavusių šeimų. Taip pat vyko ir vestuvių fotosesija (štai kodėl nuotraukose matote 1966 m. antikvarinį „Caddilac“).

Kaip įvykdyti užduotį

Štai kaip atrodė užduotis, suformuluota mototuristams:

Atvykite prie dvaro rūmų. Susitikite su Inga Šablinskiene, dvaro administratore. Išgirskite dvi dvaro sugrįžimo istorijas. Susipažinkite su dvaro rūmais, juose vykstančiais restauravimo darbais, išlikusiais architektūriniais elementais. Gaukite dvaro antspaudą sužinoję, kur vedė tunelis iš dvaro rūmų. Nusifotografuokite ant oranžerijos laiptų, rūmų fone.

Šiame filme pamatysite, kaip ši užduotis buvo vykdoma.

VIDEO: „Mototurizmo sprintas“: nuotykiai Trakų Vokės dvaro rūmuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius