Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

N.Daunoravičius-Norbė grįžo prie savo šaknų: slys šonu „Lietuvos drifto čempionate“

Gerai žinomas Lietuvos „vlogeris“ Norbertas Daunoravičius grįžta į „Lietuvos drifto čempionato“ varžybas. Birželio 8–9 Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje jis susikaus „Automotive.lt Semi–PRO“ varžybų etape. Po gana skandalingo pasitraukimo prieš keletą metų, Norbertas pripažįsta, jog pabėgti nuo šios veiklos sunku ir noras vėl išbandyti savo jėgas paėmė viršų, teigiama pranešime žiniasklaidai.
Norbertas Daunoravičius–Norbė
Norbertas Daunoravičius–Norbė / Stop kadras

Daugiau kaip penkmetis – tiek laiko N.Daunoravičius, žinomas kaip Norbė, nedalyvavo varžybose. Savo filmavimo karjerą pradėjęs, bei drifto bendruomenėje išpopuliarėjęs operatorius netruko pasukti į televizijos projektus, tapo socialinių tinklų žvaigžde ir taip truputį atitrūko nuo savo šaknų, tačiau visiškai pabėgti nuo šio sporto nepavyko. Birželio antrąjį savaitgalį filmavimo kamerą, „Instagram“ ar „SnapChat“ istorijas teks padėti į šoną, užsimauti šalmą ir sėsti už savo treniruočių BMW vairo bei imtis tikslumo reikalaujančios varžybų trasos.

„Varžybos vyks prietemoje – tai jau smagu. Su savo užklasine veikla esame pripratę važinėti nakties metu, tad tai didelio diskomfortu nesuteiks. Gaila, kad negalėsiu šiose varžybose dalyvauti su savo dyzeliniu BMW – jo surinkimas užtruko keletą metų, o varžybų jis taip ir nematė, tačiau jį parsivežti iš brolio dirbtuvių dabar būtų kiek nepatogu, o ir priežiūros jam reikia daugiau nei mano treniruočių mašinai. Taigi, grįžtam prie šaknų – trijų litrų atmosferinis variklis, keletas pagrindinių modifikacijų ir tikėsimės, jog per tą laiką labai įgūdžiai neužsnūdo“, – šypsosi N.Daunoravičius.

Kaip vieną iš paskatų grįžti vilnietis įvardina pakilusį „Semi–PRO“ lygos vaizdą, bei atsiradusius naujus partnerius.

„Autoplius.lt Fast Lap“ metu įvykęs čempionato etapas truputį suteikė vilties. Nors trasa buvo ta pati „šėrykla“, tačiau pakilęs dalyvių techninis pasiruošimas ir vairavimo meistriškumas sugebėjo sugeneruoti įdomias varžybas. Artėjančiame etape turėsim jau ir įdomią trasą, tad viskas turėtų gautis dar geriau. Iš Latvijos atkeliaujantys teisėjai, bei kartu su jais dirbsiantis Mantas Kuzmarskis irgi rodo, kad varžybų lygis kyla, o to labai laukėm. Kitas dalykas tai naujas mūsų rėmėjas – portalas „srotas24.lt“. Pavadinimas gali skambėti kiek tiesmukai, tačiau paprastumas kai skubiai ieškai detalių nekenkia. Tai labai didelę naudotų automobilių detalių pasiūlą turintis europinis projektas. Patys išbandėme ieškodami tokių deficitinių dalykų kaip BMW E30 galinių žibintų ir, mūsų nuostabai, gavome ne vieną pasiūlymą, kai Lietuvoje tokių rasti jau yra sunku. Taigi – žvaigždės susidėliojo teisingai, tikėkimės varžybos bus sėkmingos“, – kalba N.Daunoravičius.

Kartu su „Automotive.lt Semi–PRO“ birželio 8–9 dienomis Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje vyks ir aukščiausios lygos varžybos – „UpHill Drift by Liqui Moly“. Čia savo jėgas išbandys stipriausi šalies sportininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius