-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naktinėse „Gera Dovana Drift“ varžybose Palangoje nugalėjo Benediktas Čirba

Ukmergiškis Benediktas Čirba geriausiai prisijaukino išskirtinę Palangos aplinkkelio ir link Kretingos vedančio viaduko sankryžoje suformuotą drifto trasą ir nugalėjo „Gera Dovana Drift“ varžybose. Tai buvo ne tik Lietuvos, bet ir Baltijos šalių čempionato etapas – Palangoje rinkosi stipriausi Lietuvos, Latvijos ir Estijos šoninio slydimo profesionalai, rašoma pranešime.
„Aurum 1006 km lenktynių“ drifto varžybos
„Aurum 1006 km lenktynių“ drifto varžybos / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Speciali lenktynių rubrika

Atkaklioje finalinėje kovoje trečios serijos BMW (E46) vairuojantis B.Čirba nugalėjo svečią iš Estijos Mikhelį Normaną Tultsą su BMW E30. Trečią vietą užėmė klaipėdietis Valdas Vindžigelskis, mažajame finale įveikęs Giedrių Zabulionį. Finalinės kovos vyko jau visiškai sutemus, tad sportininkams teko slysti itin sudėtingoje trasoje esant ribotam matomumui.

Iš Lietuvos – tiesiai į Baltarusiją

Šiemet varžybos dėl įvairių incidentų kiek užtruko – apdovanojimai vyko gerokai po 23 valandos, tačiau varžybos, priešingai nei 2018 m., baigėsi. Pernai Gediminas Ivanauskas padarė klaidą, jo „Nissan 200SX“ palindo po trasą juosiančiais atitvarais bei juos sugadino taip, kad toliau važiuoti būtų pavojinga – varžybos buvo nutrauktos.

Šiemet Gediminui varžybos susiklostė geriau: jis sėkmingai kvalifikavosi, tačiau jau pirmajame porinių važiavimų „Top 32“ etape pralaimėjo dvikovą svečiui iš Estijos Ao Vaidai. Tačiau varžybų savaitgalis jam toli gražu nesibaigė – tiesiai iš Palangos jis su komanda išvyko į Baltarusiją, kur jau šeštadienio popietę laukia kitos varžybos.

VIDEO: „Gera Dovana Drift“ varžybų Palangoje akimirkos

Įspūdingų pasirodymų netrūko nei kvalifikaciniame etape, nei poriniuose važiavimuose. Tas pats G. Ivanauskas panašioje vietoje kaip ir pernai užpakaline automobilio dalimi pajudino atitvarus, tačiau tai jo iš vėžių neišmušė ir jis sėkmingai baigė važiavimą.

Renginio vinis – netikėtumai

Nuostabius vaizdus žiūrovams kvalifikaciniame etape dovanojo bent keliolika šoninio slydimo varžybų dalyvių, o kiekvienas porinis važiavimas kėlė vis didesnes ovacijas. Kartais – iš apmaudo, pavyzdžiui, kai Pauliaus Petraičio BMW 3 (E46) reduktorius sprogo viduryje trasos ir automobilis iš jos, palikdamas alyvos žymę, buvo išstumtas rankomis.

Žiūrovų apmaudo netrūko ir „Top 8“ kovoje, kur vieno geriausių Lietuvos drifterių Andriaus Vasiliausko 1000 AG turintis BMW 3 (E92) variklis pačioje važiavimo pradžioje tiesiogine to žodžio prasme suplėšė iš anglies pluošto pagamintą kardaninį veleną. Jo detales kurį laiką iš trasos rankiojo teisėjai bei komentatoriai.

Netikėtumai yra šoninio slydimo varžybų kasdienybė – nors favoritus čia galima numanyti, tačiau techniniai nesklandumai, dalyvių klaidos ir kiti nutikimai labai dažnai sujaukia visas išankstines prognozes. Taip ne kartą nutiko ir „Gera Dovana Drift“ varžybose.

Pavyzdžiui, Donato Macpreikšo ir esto Henrio Kivimagi kova truko keliolika minučių. Pirmojo važiavimo metu D.Macpreikšo automobilio galinė padanga buvo numontuota trasoje ir teisėjai, atsižvelgdami į reglamentą, neleido jos pripūsti. Tačiau H.Kivimagi nenorėjo gauti techninės pergalės dėl tokios varžovo nesėkmės ir prašė, kad lietuvis važiuotų maksimaliu pajėgumu bei sutiko leisti jam tą padangą pripūsti. Estas užsidirbo daugybę lietuvių žiūrovų ovacijų, tačiau pakartotinėje kovoje vis tiek įrodė savo pranašumą prieš D.Macpreikšą.

Nors dangus temo, o oras – šalo, žiūrovai iš šoninio slydimo varžybų nesitraukė – kuo toliau, tuo buvo įdomiau. O kulminaciją varžybos pasiekė, kaip ir priklauso, finalinėse kovose – visiškoje tamsoje, dalį trasos apšviečiant galingu žibintu, drifteriai nepabijojo važiuoti maksimaliu greičiu ir smarkiai rizikuodami – pavyzdžiui, estas M. N. Tultsas finalines kovas įveikė automobiliu, kuris, kaip sakė pats, „praktiškai neturėjo stabdžių“. Tai nesutrukdė konkuruoti su vienu geriausių Lietuvos šoninio slydimo meistrų B.Čirba, tačiau stabilus ir užtikrintas ukmergiškio važiavimas jam atnešė dar vieną pergalę.

Tai antroji iš eilės B.Čirbos pergalė Lietuvos drifto čempionate, jis yra užtikrintas 2019 m. sezono „Pro“ lygos lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius