-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujam šoninio slydimo sezonui aktyviai ruošiasi ir „PDM Drift Team“ ekipa

Šonaslydis, Lietuvoje įprastai vadinamas „driftu“, tampa vis populiaresnis ir susilaukia vis daugiau autosporto mėgėjų dėmesio. Naujo sezono atidarymas – jau pasiekiamas ranka, tad apie savo ekipos planus bei lūkesčius papasakojo „PDM Drift Team“ komandos narys Gytis Mocekainis.
„PDM Drift Team“
„PDM Drift Team“ / Komandos nuotr.

– Kokios nuotaikos aplanko žinant, kad liko labai mažai laiko iki naujo „drifto“ sezono?

– Naujo sezono labai laukiame, kadangi jis turėtų būti išties įdomus. Komandos ruošia automobilius, o pats šoninio slydimo lygis Lietuvoje kasdien auga, tad reikia tikėtis teigiamų pokyčių. 

– Kokių konkrečiai pokyčių galima laukti šį sezoną?

– Esminis pokytis – pasikeitęs varžybų lygių klasifikavimas, kuriuo bus išgryninta, kas yra „Street“, „Semi-pro“ bei „Pro“ lygos. Praėjusį sezoną gatvės lyga buvo populiariausia, vertinant pagal dalyvių kiekį, bet šiemet gatvės lygoje porinių važiavimų neturėtų likti.

– Kaip tai paveiks „Street“ lygą? 

– Sunku prognozuoti, tačiau manome, kad renginių turėtų būti mažiau. Problema, su kuria susidurs organizatoriai – dalyvių pritraukimas. Jei nebus porinių važiavimų, gali nedalyvauti tie, kurie jau turi pakankamai įgūdžių, kad galėtų važiuoti poriniuose važiavimuose. Ar „Street“ lyga bus patraukli be porinių važiavimų – klausimas, todėl yra galimas ir pačio „Street“ lygos formato pokytis. 

Komandos nuotr./„PDM Drift Team“
Komandos nuotr./„PDM Drift Team“

– Ar sulauksime įdomių pokyčių iš dalyvių pusės?

– „Drifto“ lygis auga, yra ruošiančių įdomią techniką naujam sezonui. Turėtume išvysti „turbininių“ V8 ir netgi dyzelinių motorų – tai šoniniam slydimui nėra įprasta. Greičiausiai išvysime naujų veidų jau ir profesionalų lygoje.

– Su kokiais iššūkiais susiduria dalyviai?

– Be tinkamo ir kokybiško automobilio paruošimo iššūkis visuomet būna paramos pritraukimas. Naujo sezono metu laukia ir nauji medijos projektai, kurie padės toliau skleisti „drifto“ naujienas. Taip pat daug kas pastebi, kad verslas vis palankiau žiūri į šoninį slydimą. 

Reikia tikėtis, kad kuo toliau, tuo lengviau bus dalyviams gauti paramą ir dalyvauti čempionatuose. 

– Ar „PDM Drift Team“ taip pat dalyvaus artėjančiuose renginiuose? 

– Ruošiamės dalyvauti, ypač atkreipėme dėmesį į „Liqui Moly Drift Days“. Komandos nuomone, tai turėtų būti puikus renginys, padėsiantis pasitobulinti savo įgūdžius.

Šiuo metu prioritetas mums yra komandos formavimas – jungiame naujus narius. Taip pat šių metų PDM tikslas – tinkama vieta treniruotėms, kur galėtume ne tik tobulinti įgūdžius, bet ir organizuoti renginius autosporto entuziastams. Norime toliau burti „drifto“ bendruomenę, treniruotis ir dalyvauti varžybose.

Nekantriai laukiame naujo sezono ir dalyvių pasirodymų čempionatuose. Laukia nemažai pokyčių ir įdomių naujovių, automobilių modifikacijų, kurias pateiks varžybų dalyviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius