Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas moteriškas ralio ekipažas: Iveta Slaboševičiūtė ir Irina Jankovskaja

Praėjusiųjų metų pabaigoje mus pasiekė žinia apie naujo moteriško ralio ekipažo susiformavimą. Dvi Lietuvos automobilių sporte gerai žinomos merginos apjungė savo jėgas ir 2012 metų sezoną ketina startuoti ralio varžybose. Tai Iveta Slaboševičiūtė ir Irina Jankovskaja. Kalbinome merginas apie idėją sukurti ekipažą, apie ateities planus ir ambicijas.
Iveta Slaboševičiūtė ir Irina Jankovskaja
Iveta Slaboševičiūtė ir Irina Jankovskaja / Komandos nuotr.

Kaip sugalvojote sudaryti naują moterišką ekipažą?

Iveta: Su Irina susipažinome prieš trejus metus. Vis susitikdavome varžybose, bet jose dalyvaudavome su skirtingomis komandomis. Pastebėjome, kad mus sieja tas pats pomėgis – automobilių sportas. Iš pradžių tik pasvajodavome, paskui pradėjome kurti konkretesnius planus. Diskusijos pasiekė tokią dieną, kad susitikome kavos ir nusprendėme imtis konkrečių veiksmų. Tai įvyko rudenį, o prieš naujuosius metus paskelbėme apie suformuotą ekipažą.

Kokie Jūsų planai, ambicijos?

Iveta: Šį sezoną norime važiuoti ir dalyvauti mėgėjiškose varžybose. Didžiausias mūsų tikslas – finišuoti.

Komandos nuotr./Iveta Slaboševičiūtė ir Irina Jankovskaja
Komandos nuotr./Iveta Slaboševičiūtė ir Irina Jankovskaja

Irina: Preliminarus startas – vasario 18d. vyksiantis antrasis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas. Tačiau per daug žadėti nenorime, nes tokiame sporte visuomet nutinka ir nenumatytų dalykų. Tačiau  lenktyniauti su senbuviais nesiekiame, norime įgyti daugiau patirties.

Iveta: Kokioje klasėje važiuosime, paaiškės vėliau, gal „Open“. Dalyvauti ketiname rinktinėse atviro Lietuvos čempionato varžybose testiniu rėžimu. Gal būt ir startuosime kai kuriose Lenkijoje ir Latvijoje vyksiančiose varžybose.

Pasklido kalbos, kad dalyvausite „Halls Winter Rally 2012“, tačiau Jūsų sąraše nėra?

Irina: Važiuoti „Winter Rally“ ir nežadėjome, tai daugiau sutapimas, kad mes pranešėme apie ekipažą prieš šias varžybas. Manau, kad įvyko nesusikalbėjimas ir ši klaidinga žinia pasklido.

Iveta: Galvojame realistiškai, kad šiam „Winter Rally“ tikrai nespėsime pasiruošti. Reikia daugiau patirties mūsų bendro darbo – važiavimo kartu, todėl manau, kad esame per jaunas ekipažas varžyboms. Be to, žiemos ralis su sniego danga, įšalu – per daug didelė rizika mums. Su tuo sutinka ir mūsų treneriai, todėl pirmąsias varžybas nukeliame.

Aišku, labai džiugu, kad mūsų fanai to tikėjosi. Manome, kad ateityje jų nenuvilsime.

Ar ketinate dalyvauti dar kokiose nors varžybose be ralio?

Iveta: Taip, labai rimtai galvojame apie „Omnitel 1000 km“ lenktynes. Prie mūsų ekipažo prisijungs dar dvi merginos ir startuosime kaip tikra moteriška komanda. (šypsosi)

„1000 km" lenktynėse esu važiavusi jau 7 metus iš eilės. Tik pernai dėl nenumatytų kliūčių nestartavome.

Ar galite trumpai papasakoti apie savo patirtį automobilių sporte?

Iveta: Taip jau susiklostė, kad nuo vaikystės visuomet būdavau tarp vaikinų. Kai pradėjau važinėti motoroleriais, buvau net pirma jų tarpe, o kai sulaukiau 18-os metų, pradėjau dalyvauti automobilių slalomo varžybose. Beje, tėtis pasiūlė (šypsosi). Na, o važiuoti pradėjau su „Peugeot 206“, šiek tiek patiuninguotu, nes su paprastu sakiau nevažiuosiu. Šiame sporte irgi lydėjo sėkmė ir iškovotos prizinės vietos.

Komandos nuotr./Iveta Slaboševičiūtė
Komandos nuotr./Iveta Slaboševičiūtė

Kadangi tėtis Raimundas Slaboševičius važiuodavo ralyje, paprašiau pasiimti ir mane šturmane ir visai neblogai sekėsi. Pradėjome važiuoti ir į čempionato varžybas, taigi šturmanė aš jau penkerius metus.

Taip pat esu važiavusi su pilotais Giedriumi Kriptavičiumi, Remigijumi Dermantu ir Ignu Palaima bei Aru Kalėda. Tuo pat metu dalyvaudavau ir žiedo varžybose, taip pat „1000 km” lenktynėse.

Irina: Mano patirtis automobilių sporte prasidėjo tuomet, kai pradėjau dirbti autoservise „Gralis“. Tuomet šio serviso savininkas Gediminas Maškauskas važiavo ralyje ir pasiūlė jungtis prie komandos. Taip po truputį prisijungiau prie komandos, ėmiau rūpintis ja, sportiniais automobiliais.

Vėliau pradėjau važiuoti kaip šturmanė. Kartu su Gediminu Maškausku iškovota ne viena prizinė vieta. Susipažinau su ralio virtuve(šypsosi). Gavau pasiūlymų važiuoti ir su kitais pilotais.

Paskui susipažinau su Iveta, o kadangi mus abi viliojo moteriško ekipažo idėja, nes vyrų ir taip daug šiame sporte, ėmėmės ir konkrečių veiksmų. Prisipažinsiu, mes viena  kitą puikiai suprantame ir mudviejų patirtis papildo viena kitą.

Kaip sekasi treniruotis?

Iveta: Turime slaptą trasą. Mano tėtis ir Gediminas Maškauskas paruošia mums užduotis ir mes vykdome jų nurodymus bei klausomės patarimų. Kol kas atostogų iš darbo dėl treniruočių nepasiėmėme. (šypsosi).

Komandos nuotr./Irina Jankovskaja
Komandos nuotr./Irina Jankovskaja

Irina: Treniruojamės, kai tik randame laisvo laiko. Daug skiriame dėmesio bendram mūsų darbui – važiuoti kaip komanda, taip pat stenogramų rašymui, o Iveta mokosi kelio subtilybių.

Iveta: Taip, mokausi išnaudoti savo ir automobilio galimybes.

Kokiu automobiliu dalyvausite ralio varžybose?

Irina: Važiuosime su „Subaru Impreza WRX STI“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius