-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujovės Lietuvos kroso čempionate bei intriga penktajame etape

Iš šešių, varžybų kalendoriuje numatytų Lietuvos automobilių kroso čempionato etapų, jau įvyko trys, vienas buvo atšauktas, todėl rugpjūčio 26 dieną Vilkyčių trasoje suplanuota priešpaskutinė sportininkų akistata kai kam gali garantuoti nugalėtojo titulą anksčiau laiko. Tiesa, toli gražu ne visi lyderiai turi saugią persvarą, rašoma pranešime.
Autokroso lenktynės
Autokroso lenktynės / Organizatorių nuotr.

Stengtis lėkti maksimaliai greitai Lietuvos autokroso čempionato dalyviai šįkart turi neeilinę priežastį. „Vilkyčių ASK“ vadovas Kazimieras Gudžiūnas paskelbė naujovę, apie kurią mūsiškiai kroso meistrai lig šiol galėdavo nebent pasvajoti: visi prizines vietas užėmę lenktynininkai šiame etape gaus piniginius prizus.

Už pirmąją vietą 200, už antrąją – 150, o už trečiąją – 100 eurų. Tai ne milijonai, bet akivaizdu, kad kur kas geriau nei „didelis ačiū“. Vienintelė numatyta sąlyga – klasėje turėtų startuoti mažiausiai penki dalyviai.

Organizatorių nuotr./Autokroso lenktynės
Organizatorių nuotr./Autokroso lenktynės

Vyks atkakli kova

„Super 1600“ klasėje pirmoje ir antroje turnyrinės lentelės vietoje esančius pilotus – Tomą Skrodenį ir Lauryną Petrašką – skiria tik 7 taškai (atitinkamai 61 ir 54 taškai). Abu vyrai yra laimėję po vieną etapą, tačiau Tomas du kartus finišavo antras, o Laurynas – antras ir penktas.

Kiek kukliau vertinamos trečioje vietoje esančio Šarūno Gruzinsko (42 taškai) galimybės aplenkti lyderius, visgi bet koks techninis gedimas ar rimtesnis incidentas grumiantis dėl geresnės pozicijos trasoje, labai greitai gali viską apversi aukštyn kojom.

Saugiausia pozicija tarp visų čempionate dalyvaujančių įskaitų gali pasidžiaugti „Super 2000“ lyderis Mindaugas Sidabras, laimėjęs visus tris pirmuosius etapus ir surinkęs 81 tašką. Su tokiu rezultatu jo išstumti iš turnyrinės lentelės – neįmanoma. Artimiausias jo priešininkas – Arnas Kanapeckas (53 taškai).

O štai Mykolas Baliūnas su 51 taško kraičiu peršokti iš trečiosios į antrąją vietą turi visas galimybes. Ketvirtoje ir šeštoje vietoje esančius sportininkus – Robertą Paškauską, Deividą Vareiką ir Mindaugą Kanapecką – skiria viso labo 6 taškai, todėl čia permainų neabejotinai bus. Iš viso „Super 2000“ klasėje startuos 10 pilotų.

Organizatorių nuotr./Autokroso lenktynės
Organizatorių nuotr./Autokroso lenktynės

Bagių klasėje - didžiausia intriga

„Buggy 1600“ klasėje – pati didžiausia intriga, nes dabartinius lyderius skiria vos vienas taškas: Andrius Lugauskas turi 20, o Saulius Žunda 19 taškų. Tik viename etape kol kas startavę bagių meistrai Tautvydas Urba ir Gintaras Morkevičius atitinkamai turi 5 ir 3 taškus.

Antroje gausiausioje ( aštuoni dalyviai) „Super Cars“ klasėje kol kas arčiausiai čempiono titulo su 10 taškų skirtumu yra Vytautas Petraška (65). Jo persekiotojus Egidijus Kirdeikį ir Steponą Jančiauskį skiria itin trapi 1 taško persvara.

„Open“ klasėje varžosi tik trys dalyviai, kol kas jėgas išbandę viename etape. Čia geriausiai sekėsi Edgarui Pauliukaičiui, aplenkusiam Juozą Kutką ir Robertą Janulį. Taip pat tik trys automobiliai stovi „Junior 1000“ klasės starte. Normantas Lepšys, aplenkęs Valdą Mikužį ir Ramintą Jankauskaitę, laimėjo lenktynes Tauragėje. Tiesa, neseniai vykusiose ralio kroso varžybose, greitesnis buvo V.Mikužis, todėl atspėti kas nugalės Vilkyčių etape nėra paprasta.

Tuo pat metu vyks ir Lietuvos automobilių kroso pirmenybių 5 etapo kovos. Čia trijose klasėse šį sezoną iš viso varžosi 17 sportininkų. 1600 klasėje visuose trijuose pirmuosiuose etapuose ant garbės pakylos kopęs Deividas Kusas turi 62 tašką. Deividas Janulaitis taip pat visus kartus finišavęs prizininkų trejete – 51 tašką, o Ričardas Mockus – 48 taškus.

2000 klasėje tris etapus laimėjo Mindaugas Skiezgilas (66 taškai), antroje vietoje su 48 taškais Arūnas Majauskas, o trečias Paulius Mikelaitis (31 taškas).

„Buggy RWD“ klasėje pagrindinę intrigą kuria du varžovai: Vytautas Kuras (41 taškas) ir Mindaugas Kirdeikis (39 taškai), dviejuose etapuose pasidalinę po pergalę ir po antrą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius