-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro sunkvežimių klasės ekipa užsidirbo keturių parų baudą: kas neleistino įvyko?

Dakaro ralio taisyklės yra itin griežtos, o už kiekvieną nusižengimą varžybų reglamentui ar techniniams reikalavimams yra skaudžiai baudžiama. Nuobaudos čia gali būti pačios įvairiausios – nuo piniginių iki laiko baudų, o griežčiausia sankcija yra diskvalifikavimas. Štai vienas iš sunkvežimių kategorijos ekipažų užsidirbo net 100 valandų baudą, kas prilygsta kiek daugiau nei keturioms paroms.
„TH-Trucks Team“ komanda
„TH-Trucks Team“ komanda / „TH-Trucks Team“ nuotr.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia)

6000 minučių arba 100 valandų bauda buvo skirta Dakaro ralio sunkvežimių įskaitoje lenktyniaujančiai ispanų ekipai, kuri varžosi 525 numeriu pažymėtu sunkvežimiu.

VIDEO: Poilsio diena Dakare: Arnas Paliukėnas

Tokia griežta sankcija dalyviams buvo pritaikyta dėl to, kad šie greičio ruože remontavo savo sunkvežimį pasinaudodami pašaline pagalba.

FIA Sporto komisarų kolegijos priimto sprendimo protokole rašoma, kad neleistinos pagalbos atvejis buvo užfiksuotas ketvirtame greičio ruože. Pačioje jo pradžioje 525-uoju numeriu pažymėtas „TH-Trucks Team“ ekipos sunkvežimis sustojo dėl skysčių nuotekio greta techninio palaikymo sunkvežimio.

Netrukus prie sustojusių dalyvių stabtelėjo dar vienas ekipažas, pažymėtas 516-uoju numeriu. Atrodytų, kad šioje situacijoje taisyklės nebuvo pažeistos, nes dalyvis padėjo dalyviui, kas yra leidžiama, tačiau teisėjai atkreipė dėmesį į vieną detalę. Paaiškėjo, kad 516-asis numeris tos dienos greičio ruožo net nepradėjo, nes daugiau nei leidžiama pavėlavo į startą ir jiems nebuvo leista startuoti etape. Tačiau netoli nuo starto sustojus 525-ajam numeriui, 516-ojo numerio ekipažas atvyko į pagalbą, nors tame greičio ruože tądien net nedalyvavo.

Įvykio dalyvius išklausę teisėjai perdavė informaciją komisarams, kurie nusprendė, kad 525-ajam numeriui už pasinaudojimą neleistina pagalba turi būti skiriama bauda. Iš pradžių buvo diskutuota apie 50 valandų baudą. Analogiška nuobauda skiriama tokiu atveju, jei dalyvis deklaruoja, kad keis variklio bloką.

Tačiau komisarai baudą 525-ajam numeriui galiausiai padidino iki 100 valandų motyvuodami tuo, kad dalyviai variklį keičia ir 50 valandų baudą priima tiesiog neturėdami kitos išeitis ir siekdami žūtbūt tęsti lenktynes.

Visgi šiuo atveju, anot komisarų, buvo pasielgta nesportiškai, tyčia nusižengta taisyklėms, todėl bauda negali būti tokia pati, kokia skiriama už variklio keitimą esant būtinybei, kai dalyvis tai deklaruoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius