Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nematomas lenktynininko Roko Baciuškos angelas sargas

Bendraujant su lenktynininku Roku Baciuška, jaučiasi, kad jis tiki, jog gali iškovoti prizinę vietą Pasaulio ralio kroso čempionato etape Rygoje. Norint pasiekti tokias aukštumas, reikia ne tik sėkmės, talento ar palankiai susiklosčiusių aplinkybių. Stovėdamas ties starto linija, pilotas turi būti maksimalios koncentracijos ir puikios savijautos.

Tam nepakanka komandos GCK ir visad palaikančios Roko šeimos pajėgų. Tad nenustebkite – Rokas Baciuška turi nematomą padėjėją. Tai – daugelio Lietuvos sportininkų bičiulis ir guru kineziterapeutas Mindaugas Pocius.

Jis rūpinasi ne tik Roko Baciuškos dienos dienos režimu ar mityba. Mindaugas Pocius nuolat stebi Roko būseną ir imasi veiksmingų priemonių.

VIDEO: Nematomas lenktynininko Roko Baciuškos angelas sargas – kineziterapeutas Mindaugas Pocius

Tarkime, pastebėjęs, kad penktadienio vakarą lenktyniniką krečia šaltkrėtis, puolė virti arbatų. Jei gresia dehidratacija, Mindaugas paruošia atstatomąjį gėrimą. O jei po šuolių nuo tramplinų Rokui skauda nugaros raumenis, M.Pocius atlieka masažą – visad randa išeitį.

Nes svarbiausia – užtikrinti greitą reakciją ir tinkamą raumenų tonusą. Prieš kiekvieną startą sportininkas turi būti „pačiame jėgų žydėjime“. Jei ne, tuomet pramiegos startą, nespės į pirmąjį posūkį ir t.t.

Mindaugas turi sekti ir orų prognozę. Jei sinoptikai žada šaltesnius orus, mankštos bus intensyvesnės. Jei debesuotą dieną ima miegas, fiziniai pratimai bus praturtinti dar ir proto „aštrinimo“ pratimais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvos lenktynininkų draugas Mindaugas Pocius Palangos 1006 km lenktynėse

Beje sekmadienį Rygoje, kur vyksta Pasaulio ralio kroso čempionatas, sinoptikai žada lietų. Taigi Roko Baciuškos ir jo varžovų laukia ne tik slidi trasa, bet ir migdanti rudens dargana.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius