Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nemuno žiede“ – antrasis „333 Endurance Cup“ etapas

Jau liepos 26-ą dieną vienintelėje Lietuvoje žiedinių lenktynių trasoje – Kačerginės „Nemuno žiede“ bus surengtos „333 Endurance Cup“ lenktynės. Tai jau antrasis iš šešių 2020-ųjų metų sezono etapų, kuriuos organizuoja kartfanai.lt, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Lithuania INC nuotr.

Vis didesnio susidomėjimo iš automobilių sporto gerbėjų sulaukiančios varžybos įvyks liepos 26-ą dieną, sekmadienį. Kaip teigia organizatoriai, šioje varžybų serijoje galima startuoti tiesiog savo asmeniniu ir sportui netgi specialiai neruoštu automobiliu. Lenktynėms užtenka standartinės transporto priemonės ir trijų ekipos narių, iš kurių viena privalo būti moteris.

4 val. 30 min. truksiančios lenktynės taps tikru ištvermės išbandymu vairuotojams ir jų technikai, tad komandos raginamos ypatingą dėmesį skirti padangoms ir stabdžiams.

kartfanai.lt nuotr./Varžybų akimirka
kartfanai.lt nuotr./Varžybų akimirka

Be šių rekomendacijų automobiliai taip pat turi būti techniškai tvarkingi, privalo veikti saugos diržai. Visų lenktynių metu komandos kovos dėl rezultatų klasėse pagal tai, kokią techniką vairuoja. Trasoje turės pasirodyti visi komandos nariai, o vairuotojų pasikeitimas vyks tam numatytoje trasos vietoje.

Organizatoriai dalyvius suskirstys į tris klases pagal variklio darbo tūrį – klasė iki 1,6 litro atmosferiniais varikliais, nuo 1,6 litro iki 3,0 litrų atmosferiniais varikliais, o į OPEN klasę bus priskirti visi, automobiliai su didesnio tūrio nei 3,0 litrai atmosferiniais varikliais bei visi kiti automobiliai, turintys bet kokio tūrio variklius, tačiau aprūpinti turbina ar kompresoriumi.

Karolinos Dauskurdytės nuotr./Varžybų akimirka
Karolinos Dauskurdytės nuotr./Varžybų akimirka

Taip pat šiose varžybose savo kategoriją turės ir senų automobilių gerbėjai – tam skirta „History Cup“ įskaita, kurioje lenktyniaujama senesniais nei 30 metų automobiliais, kurių varikliai standartiniai.

Dar viena, su kiekvienu etapu vis labiau populiarėjanti klasė – „Lada Cup“. Joje galima startuoti tiems, kurie vairuoja VAZ/„Lada“ ar „Moskvič“ automobilius.

neMedia nuotr./Varžybų akimirka
neMedia nuotr./Varžybų akimirka

Organizatoriai apdovanos visų automobilių klasių nugalėtojus ir prizininkus taurėmis bei rėmėjų prizais. Renginio vietoje veiks lauko kavinė, bus gyvai transliuojami rezultatai, dėl saugumo budės medikai, ugniagesiai, o varžybose teisėjaus profesionalių ir licencijuotų teisėjų brigada.

Organizatoriai ragina komandas suskubti ir registruotis renginiui, mat vietų skaičius sparčiai mažėja, o maksimalus dalyvių skaičius apribotas iki 45 komandų.

neMedia nuotr./Varžybų akimirka
neMedia nuotr./Varžybų akimirka

Daugiau informacijos apie renginį, jo dokumentus, taisykles, registracijos formą bei planuojamų etapų kalendorių rasite paspaudę šią nuorodą.

Žemiau pateiktame vaizdo įraše galite susipažinti su pirmojo etapo akimirkomis.

VIDEO: „333 Endurance Cup“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius