Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NemunRing Winter Games“ startas: dalyvių rekordas ir netikėta avarija

Ką tik prasidėjęs trečiasis „NemunRing Winter Games“ sezonas prie starto linijos sutraukė rekordinį dalyvių skaičių, o trasos pylimai susirinko pirmąsias aukas.
Startavo „NemunRing Winter Games“ sezonas
Startavo „NemunRing Winter Games“ sezonas / Luko Misiūno nuotr.

„Ankstyvą rytą dėliodami trasos kontūrus juokavome, jog štai jau trečias sezonas ir mus nustebinti bus beveik nebeįmanoma ir žodis „beveik“ buvo lemtingas, – juokėsi varžybų organizatorius Andrius Gelžinis. – Viena staigmena buvo puiki, kita nelabai, tačiau baigėsi geruoju – kalbu apie netikėtai didelį dalyvių skaičių ir pirmąją rimtesnę avarijų mūsų organizuojamose varžybose.“

Prie starto linijos sekmadienį stojo 211 dalyvių. Toks masiškumas byloja, jog lietuviai jau pailsėjo po neseniai pasibaigusio vasaros varžybų sezono ir yra pasiruošę mėgautis žiemos privalumais.

Antrąja dienos staigmena tapo Ramūno Brazaičio ir jo BMW atliktas trasos pylimų tvirtumo testas. Visą sekmadienį „Nemuno žiedas“ galėjo pasigirti nepastoviu oru – tai lyja, tai saulė pro debesies kampą šviečia. Būtent tokia situacija užklupo ir Ramūną – į trasą išriedėjęs su pirmais lietaus lašais, sportininkas neįvertino staigaus sukibimo su danga pokyčio ir greitoje sekcijoje nesuvaldė savo BMW – šis netruko nulėkti nuo trasos asfalto ir taškydamas juodžemio klodus, atsiremti į trasos pylimą.

Vairuotojas nesusižeidė, trasos personalui kliuvo paplušėti iškasant nelaimėlį iš žemės, o savo ruoštu varžybų organizatoriai „Tėvas Racing“ Ramūną apdovanojo varžybų rėmėjo „Plaunu Pats“ dovanų kuponais – jų jaunuoliui švarinant automobilį tikrai prireiks.

„Šiek tiek išsigandome radijo ryšiu išgirdę apie pirmąją avariją. Matyt atpratome per metus, tačiau tai automobilių sporte yra normali praktika. Trasoje budi greitosios medicinos pagalbos bei ugniagesių gelbėtojų ekipažai, pastarieji yra ginkluoti automobilių karpymo įranga, tad gali akimirksniu suteikti reikiamą pagalbą. Ramūnui tokios šįkart neprireikė ir mes dėl to vienareikšmiškai džiaugiamės, tačiau tuo pačiu ir džiaugiamės, jog į tokias situacijas dalyviai patenka mūsų varžybose, o ne bendro naudojimo keliuose – ten ir pagalbos ilgiau tektų laukti ir mažai kas ant galvos dėvi šalmą, kuris automatiškai situaciją padaro saugesne“, – pasakojo vienas iš varžybų organizatorių Jonas Šiaudikis.

Sekmadienį įvykę varžybos pradėjo šešių etapų maratoną, kuris „Nemuno žiede“ vyks visą šaltąjį sezoną. Antrasis startas – jau gruodžio 3-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius