Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NemunRing Winter Games“ varžybų serija artėja prie kulminacijos

Geras oras, puiki nuotaika ir gaudžiantys automobiliai. Būtent taip galima apibūdinti sekmadienį Kačerginės „Nemuno žiede“ įvykusį „NemunRing Winter Games“ septintąjį etapą. Danguje šviečianti ir trasą šildanti sauė į trasą atviliojo netik per šimtą dalyvių, bet ir visą būrį greičio ir adrenalino pasiilgusių žiūrovų.
„Nemunring Winter Games“
„Nemunring Winter Games“ / Luko Misiūno nuotr.

Rytinį rūką, storai padengusį trasos asfaltą, išvaikyti buvo paskirta priekine ašimi varomiems automobiliams ir 23 jų pilotams. Čia neaplenkiamas, kaip visada, buvo Justinas Akelis.

Susirūpinimas dėl tą pačią dieną laukusio skrydžio verslo reikalais nesutrukdė Justinui  susikaupti ir parodyti geriausią laiką. Šis vienvaldis čempionato lyderis netrukus nukeliavo ir į lėtuminio slalomo rungtį, kur taip pat nesutiko sau lygių. Ginkluotas trimis apdovanojimais Justinas iškeliavo pakuotis lagaminų.

Kiek daugiau intrigų sulaukė galine ašimi varomos klasės dalyviai. Pradėję važiavimus ir pasitikrinę rezultatus, lyderio pozicijoje išvydo nematytą pavardę – Irmantas Binkis. Šis varėniškis gerai žinomas savo krašte kaip itin greitas „BMW“ mėgėjas sugebėjo nušluostyti nosis visiems „RWD“ klasės dalyviams ir namo išsivežė netik šios klasės nugalėtojo, bet ir „PRO2“ klasės prizus – antras liko nuolatinis „Nemuno žiedo“ svečias Vytautas Venclovas, trečias – Algirdas Gelžinis.

Pastarasis netrukus pasikeitė savo techniką ir prie visomis ašimis varomos klasės starto stojo savo mėgstamu „Subaru Impreza WRX Sti“. Įspūdingas automobilis ir aštrūs Algirdo vairavimo įgūdžiai deja nebuvo pakankami aplenkti šios klasės „dievuką“ Simoną Urboną.

VIDEO: Septintasis „NemunRing Winter Games“ etapas

„Subaru“ techniką taip pat pilotuojantis aštuoniolikmetis užsitikrino savo persvarą čempionate prieš gerokai stipresnę techniką vadeliojančius dalyvius, o pakalbintas Simono tėtis pasakojo, jog šeimos komanda jau sprendžia kokią techniką rinktis, norint Simono karjerą tęsti „Autoplius Fast Lap“ varžybose.

Šio jaunuolio kelias į sėkmę iš ties pavyzdingas – praleidęs tinkamą valandų skaičių mėgėjiškose varžybose, jis kelia savo kartelę aukščiau ir neapsiriboja vietinio lyderio titulu.

Popietės saulei pradedant savo kelią tolyn nuo azimuto, prie starto linijos stojo profesionalai. Įgūdžiais ir stipria technika ginkluoti dalyviai bandė pagerinti dienos rekordus, o prie starto linijos buvo galima išvysti ir po žiemos formą bandančius atgauti profesionalus.

Rekordininku  neabejotinai galima tituluoti jau minėtą Simoną – jis netik nustatė dienos greičiausio rato laiką, bet ir pademonstravo savo pranašumą klasėje, antrą vietą užėmusį Marių Bartkų aplenkdamas kone 6 sekundėmis.

„PRO4“ klasės dalyvių gretose buvo galima sutikti ir Lietuvos drifto karalių Andrių Vasiliauską, kuris, sėdęs už jam kiek neįprastos „Subaru Impreza“ technikos ir mėgavosi lenktyniavimo malonumais, bei susidomėjusiems nesibodėjo papasakoti, apie savo artėjančio sezono planus.

Finalinis „NemunRIng Winter Games“ etapas išauš kovo 15 dieną, taip pabaigdamas oficialų žiemos varžybų sezoną, tačiau „Nemuno žiedas“ ramina – vasaros metu taip pat bus organizuojamos mėgėjiškos varžybos entuziastams, tad lenktyniauti tikrai pavyks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius