Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nerimas Dakaro dalyviams: automobilius gabenantis laivas sugedo viduryje Atlanto vandenyno

Dakaro lenktynininkas Balys Bardauskas socialiniuose tinkluose pranešė nerimą keliančią žinią. Neoficiali informacija, kad laivas „Heritage Leader“, gabenantis automobilius ir motociklus, sugedo antrą kartą. Todėl netgi gali keistis Dakaro ralio data, nes šalia Limos (Peru) esančio Callao uosto keltas gali laiku ir nepasiekti. Jame – apie 600 Dakaro automobilių ir motociklų.
Le Havro uoste rikiuojami Dakaro ralio automobiliai ir motociklai
Le Havro uoste rikiuojami Dakaro ralio automobiliai ir motociklai / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Balys Bardauskas, kalbėdamas su 15min, sakė, kad šią informaciją gavo iš savo kolegų, kitų Dakaro ralio dalyvių.

„Skambinau kitiems lenktynininkams, klausiau, kur jie pirko palydovinius telefonus. Tai užsieniečiai mane nuleido ant žemės. Sakė, kad yra didesnių rūpesčių. Nes laivas ir vėl sugedo, tik dabar jau vandenyne. Todėl Dakaro startas gali vėluoti“, – sakė Balys Bardauskas.

Neoficialiais duomenimis, startas iš sausio 6 d. gali būti nukeltas net į 15 d. Nes laivas dėl gedimų jau prarado daugiau nei savaitę. Jei iš tikrųjų taip nutiktų, daugelis lenktynininkų ir patys Dakaro ralio organizatoriai patirtų didelius nuostolius. Juk lėktuvų bilietai, nakvynės vietos užsakytos iš anksto, pinigai sumokėti.

Organizatoriai: viskas gerai

Ši informacija kol kas oficialiai nepatvirtinta. Bent jau Antanas Juknevičius, pripažintas Dakaro legenda, tokios informacijos neturi.

Benedikto Vanago atstovai patvirtino palaikantys ryšį su ASO, ralio organizatoriais, ir laukiantys konkretesnių žinių. Kol kas gavo patvirtinimą, kad „viskas gerai“ ir kad keltas Floridą pasieks penktadienį, gruodžio 14 d. (Džeksonvilio uostas yra tarpinė stotelė).

Tačiau, svetainės „Marine traffic“ duomenimis, kelto „Heritage Leader“ greitis tikrai labai mažas, vos 1,9 mazgo arba 3,5 km/val. (paprastai tokio tipo laivai plaukia bent 16-18 mazgų greičiu). Tačiau tame pačiame žemėlapyje rodomas ir kitas laivo greitis, pasiektas gruodžio 9 d. – 19,1 mazgo (šis skaičius yra didesnis už nurodytą maksimalų techninį laivo greitį).

Todėl belieka laukti oficialaus organizatorių pranešimo.

Vilties teikia tik faktas, kad šie duomenys atnaujinti gruodžio 9 d. Taigi gali būti, kad šis sustojimas – tik laikinas.

Marine traffic nuotr./Kelto „Heritage Leader“ greitis
Marine traffic nuotr./Kelto „Heritage Leader“ greitis

15min jau rašė, kad keltas, gabenantis didžiąją dalį Dakaro ralio technikos, sugedo, vos išplaukęs iš Le Havro (Prancūzija). Lietuviai automobilius ralio organizatoriams perdavė lapkričio 23 d. O gruodžio 1 d. jis grįžo į Bresto uostą Prancūzijoje, laukė detalių, buvo remontuojamas variklis.

„Heritage leader“ – 200 metrų ilgio automobilių keltas, galintis transportuoti daugiau nei 6500 automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius