Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesėkmės persekioja ne tik lietuvius: dykumoje apsivertė lenko M.Dabrowskio automobilis

„Abu Dhabi Desert Challenge“ maratono ketvirtoji diena apkarto daugeliui ekipažų. Lenkas M. Dabrowskis apvertė savo „Toyota Hilux“ prototipą ir palaidojo viltis užlipti ant podiumo. Lietuviai V.Žala ir S.Jurgelėnas viduryje greičio ruožo pametė atsipalaidavusį ratą.
„Abu Dhabi Desert Challenge“ varžybos
„Abu Dhabi Desert Challenge“ varžybos / Komandos nuotr.

Priešpaskutinė maratono diena pakoregavo rezultatų suvestinę tiek automobilių, tiek motociklų įskaitoje. Rusas V.Vasiljevas su „Mini“ galutinai įsitvirtino pirmoje vietoje, kai jo pagrindinis konkurentas lenkas M.Dabrowskis apvirto ir palaidojo viltis perimti lyderio poziciją.

Į antrąja vietą pakilo pastarojo tautietis, legendinis šuolių nuo tramplynų slidininkas A.Malyszas, tačiau jis nuo lyderio atsilieka jau 36 minutes.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Trečiasis greičio ruožas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Trečiasis greičio ruožas

Motociklų suvestinėje netikėtai iš kovos pasitraukė britas Samas Sunderlandas. Jaunojo sportininko pergalės viltis palaidojo technikos gedimas.

„Tokios tos lenktynės, todėl laimėti – taip saldu. Reikia priimti tiek pergales, tiek pralaimėjimus“ – sakė S.Sunderlandas.

Į pirmąją vietą pakilo jau septynis kartus Abu Dabio maratone nugalėjęs ispanas Marcas Coma su KTM. Jam ant kulnų lipa „Honda“ sportininkas Paulo Goncalvesas, atsiliekantis tik pusantros minutės. Šių lenktynininkų artimos dvikovos baigtis paaiškės paskutinę maratono dieną.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Trečiasis greičio ruožas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Trečiasis greičio ruožas

Komandos „TAEM Group“ ekipažas V.Žala ir S.Jurgelėnas ketvirtąją maratono dieną ir vėl neišvengė nuotykių. Itin greitoje atkarpoje atitrūko lietuvių visureigio galinis ratas, ir sportininkai buvo priversti keturias valandas laukti techninės pagalbos.

„Tai buvo pavojingas incidentas. Greitis didelis, automobilis ne iš lengviausiai valdomų, galėjome toli nusiridenti. Gaila, kad atitrūkęs ratas apgadinto tvirtinimo vietas, todėl negalėjome pabaigti greičio ruožo su atsarginiu ratu. Kuo toliau, tuo daugiau sulaukiame nemalonių techninių staigmenų. Nuomoti automobilį dabar nebeatrodo tokia šauni mintis“, – sakė V.Žala.

VIDEO: Lietuvių ekipažas ketvirtame greičio ruože prarado ratą

Lietuviai pirmajam dykumų debiutui išsinuomojo „Toyota Hilux“ prototipą iš kazachų komandos „Mobilex Racing“. Paskutinę maratono dieną sportininkų laukia 245 kilometrų greičio ruožas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius