-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Neste Dream 2 Drive“ čempionas pirmose lenktynėse pateko į dešimtuką

Šeštadienį pirmasis Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių čempionas Martynas Sidunovas dalyvavo pirmose tikrose lenktynėse Estijoje. Savo klasėje jis pateko į greičiausiųjų dešimtuką.
„Tauras Racing“ komanda „Autoplius.lt Fast Lap“ varžybose Estijoje
„Tauras Racing“ komanda „Autoplius.lt Fast Lap“ varžybose Estijoje

Po mėnesį trukusių kovų vilnietis M. Sidunovas įrodė, kad yra vertas čempiono vardo ir laimėjęs pirmąjį Lietuvoje virtualių žiedinių lenktynių čempionatą „Neste Dream 2 Drive“ užsitikrino vietą „Tauras Racing“ komandoje. Prieš savo pirmąjį startą „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynėse jis išlaikė visus testus lenktynininko licencijai gauti ir likus kelioms dienoms išvažiavo artimiau susipažinti su „Mazda RX-8“ Kėdainių aerodrome. Vienas geriausių lenktynių trenerių Jonas Dereškevičius naujai iškeptam lenktynininkui negailėjo nei kritikos, nei patarimų.

Išties realybėje trasa kiek skiriasi nuo simuliatoriaus. Žinoma, jaučiu greičio sukuriamas apkrovas ir didesnį nuovargį, tačiau visa kita atrodo pažįstama

Prieš pirmąjį savo gyvenime startą tikrose lenktynėse M. Sidunovas prisipažino, kad jaudulio nejaučia, o iki lenktynių „šlifavo“ Pernu „Auto24Ring“ trasos posūkius simuliatoriuje. Vis dėlto realybėje viskas buvo kiek kitaip.

„Išties realybėje trasa kiek skiriasi nuo simuliatoriaus. Žinoma, jaučiu greičio sukuriamas apkrovas ir didesnį nuovargį, tačiau visa kita atrodo pažįstama. Važiavimas toks, kokio ir tikėjausi, o „Mazda RX-8“ labai tinkamas automobilis pradžiai, nes nepateikia siurprizų ir yra labai gerai valdomas“, - po pirmojo važiavimo kalbėjo pradedantysis lenktynininkas.

Dar prieš jo startą „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynėse, jų organizatoriai feisbuke susilažino su komentatoriais, kad M. Sidunovas nuo savo komandos pagrindinio piloto Tauro Tunylos neatsiliks daugiau nei tris sekundes. Trumpai tariant, M. Sidunovas šių lenktynių organizatoriams leido uždirbti lengvus 15 eurų. Simuliatorių virtuozas nuo T. Tunylos atsiliko kiek daugiau nei dvi sekundes. Jo trasos įveikimo laikas greičiausio rato „Time Attack“ rungtyje buvo 1:28.783. Tai debiutantui garantavo 10 vietą PRO2500 klasėje.

Vienas iš projekto „Neste Dream 2 Drive“ iniciatorių T. Tunyla neslėpė, kad yra itin patenkintas tokiu naujo komandos vairuotojo pasiekimu.

„Ilgą laiką stebėjau Martyno važiavimus ir treniruotes simuliatoriuje, todėl žinojau jo potencialą. Vis dėlto buvau labai maloniai nustebintas jo pasirodymu ir talento išpildymu trasoje. Taip pat šios lenktynės mums kaip komandai davė labai daug, nes visą savaitgalį mūsų veiklą stebėjo ir analizavo pats Jonas Dereškevičius. Kai tokiomis aplinkybėmis prisijungia gabus naujokas, nuotaika tikrai pakili. Be galo džiaugiuosi, kad Martynas sugebėjo aplenkti ir šių lenktynių senbuvius“, - po lenktynių kalbėjo jis.

Kiek daugiau nei po mėnesio visa „Tauras Racing“ komanda išvažiuos į trečiąjį „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynių etapą Lenkijoje. Čia M. Sidunovas važiuos sau gerai pažįstamoje Poznanės „Tor Poznan“ trasoje. Būtent čia vyko „Neste Dream 2 Drive“ čempionato atranka, todėl laukia dar konkurencingesnis M. Sidunovo startas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius