Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Neste Dream 2 Drive” finalininkai: nuo septintoko iki buvusio krepšininko

Sekmadienį prie pirmojo Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių „Neste Dream 2 Drive” čempionato finalo starto stos keturi jaunuoliai. Pats laikas susipažinti su ryškiausiomis mūsų šalies virtualių lenktynių žvaigždėmis.
„Neste Dream 2 Drive“ pusfinalis Vilniuje
„Neste Dream 2 Drive“ pusfinalis Vilniuje

Po mėnesį trukusios pirmojo Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių „Neste Dream 2 Drive" čempionato atrankų iš 420 dalyvių ir pusfinalius pateko 16 greičiausių vaikinų. Jie buvo suskirstyti į keturias grupes, kuriose savo talentą įrodė sprinto tipo lenktynėse virtualioje Poznanės „Tor Poznan“ trasoje. Keturi iš jų pademonstravo šalčiausius nervus ir žaibiškas reakcijas ir pateko į finalą, kur kovos dėl savo svajonės tapti tikru lenktynininku.

Ko gero, mažiausiai siurprizų pateikė atrankos ciklo TOP 16 lyderis Martynas Sidunovas. Vilnietis pusfinalyje surinko beveik maksimalų taškų kraitį ir užsitikrino vietą finale. Atrodo, kad studentas tam ruošėsi paskutiniuosius keliolika metų. Dar vaikystėje tėtis jam nupirko kompiuteriui skirtą automobilio vairą. Tiesa, ilgą laiką M. Sidunovas treniravosi krepšinio mokykloje, tačiau suprato, kad jo kūnas yra geriau sukurtas automobilių sportui.

VIDEO: Neste Dream 2 Drive | Martynas Sidunovas

Tik per akimirksnį atrankos cikle nuo M.Sidunovo atsiliko ir savo grupės pusfinalyje nepavejamas buvo Matas Mendelis. Klaipėdietis jau nuo vaikystės labai rimtai domisi fotografija. Būtent per fotoaparato objektyvą jis susipažino su automobilių sportu. Vis dėlto M. Mendelis pirmiausiai savo laiką atidavė ekonomikai ir finansams, o prie simuliatoriaus vairo sėdo tik prieš du mėnesius. Niekas nežino, kokį dar potencialą slepia dvyliktokas.

VIDEO: Neste Dream 2 Drive | Matas Mendelis

Trečiajame pusfinalyje didžiausią siurprizą pateikė Justinas Sadukas. Jis atrankos cikle užėmė tik 10 vietą, todėl pakilo ne vienas antakis, kai jis vieno taško persvara laimėjo kelialapį į finalą. Panašu, kad vilniečio neišgąsdino artimos kovos, nes susikaupimas yra kasdienis jo darbo įrankis. Programuotojas iškart po finalo išėjo savaitės atostogų, kad priprastų prie virtualios „Nemuno žiedo“ trasos. Kad ir kaip jam susiklostytų finalas, jau šiandien galime jį laikyti greičiausiu Lietuvos dviratininku.

VIDEO: Neste Dream 2 Drive | Justinas Saldukas

Lietuvos krepšinyje žudiku kūdikio veidu buvo pramintas Arvydas Macijauskas. Po „Neste Dream 2 Drive" čempionato Lietuva turės savo automobilių sporto Arvydą Macijauską. Paskutinysis į čempionato finalą pateko jauniausias dalyvis Dominykas Jovaiša. Šilutiškis itin ramiu veidu paskoja, kad tik pabaigęs mokyklą pradės lenktyniauti tikrose trasose ir tai darys tol, kol pateks į F1. Na, o šiandien jis pasiruošęs ne tik tapti čempionu, tačiau ir parodyti seniems „Nemuno žiedo“ vilkams, kad ateina nauja karta.

VIDEO: Neste Dream 2 Drive | Dominykas Jovaiša

Visiems šiem keturiem skirtingiem lenktynininkams birželio 4 d. bus Vilniaus „Lofte“ bus duotas garsus startas. Čia prasidės Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių „Neste Dream 2 Drive" čempionato finalas. Kova dėl svajonės vyks virtualioje „Nemuno žiedo trasoje“. Tiesioginę lenktynių transliaciją bus galima stebėti tą pačią dieną nuo 18 val. Greičiausias lenktynininkas užims vietą „Tauras Racing“ lenktynių komandoje ir skries su „Mazda RX-8" „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynėse.

Apie pirmąjį Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių čempionatą „Neste Dream 2 Drive"

„Neste Dream 2 Drive“ yra pirmasis Lietuvoje virtualių žiedinių lenktynių čempionatas. Simuliatoriaus sukuriamos sąlygos maksimaliai atkartoja tikras lenktynių situacijas, todėl čempionato nugalėtojas persikels į tikrą trasą su tikrais automobiliais ir emocijomis. Šiuo čempionatu jo iniciatorius ir organizatorius VšĮ „Tauras racing“ siekia populiarinti automobilių sportą Lietuvoje ir lavinti talentingus lenktynininkus. 16 greičiausių atrankos dalyvių pateks į „Neste Dream 2 Drive“ čempionato pusfinalius. Finale varžysis 4 dalyviai. Tik vieno iš jų svajonė tapti profesionaliu lenktynininku virs realybe!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius