Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Neste Dream 2 Drive“ profesionalai pataria (II): gerai stabdysi – greitai važiuosi

Tikimės, kad jau išmokote taisyklingai sėdėti simuliatoriaus sėdynėje. Dabar „Simuliatorių akademijos“ treneriai pamokys, kaip ieškoti geresnių rezultatų stabdžių pagalba. Bet apie viską nuo pradžių.
„Neste Dream 2 Drive“ profesionalai pataria
„Neste Dream 2 Drive“ profesionalai pataria / Stopkadras

Greitų lenktynininkų savybė – jie žiūri labai toli. Kuo toliau žiūrėsite – tuo geriau įvertinsite stabdymo kelią, trasos ribas ir posūkio trajektoriją. Tai labai padeda važiuojant kontaktinėje kovoje, nes prieky važiuojančių varžovų klaidos – kaip ant delno. Taip pat žiūrėjimas į priekį leidžia lengviau įsivaizduoti artėjančio lenkimo scenarijų.

Kad ir kaip keistai skambėtų – greičio paslaptis – stabdymas. Simuliatoriuje kaip ir tikrame lenktyniniame automobilyje naudojami sportiniai stabdžiai. Priešingai nei kasdieniniuose automobiliuose stabdžio pedalas nėra lengvas. Todėl dažna problema – dalyviai per silpnai stabdo. Prieš pradedant važiavimą patariame pasitikrinti stabdžio eigą bei kietumą. Lengviau susipažinti su stabdžiais padės papildomi jutikliai matomi simuliatoriuje.

Stiprus stabdymas (angl. hard braking) yra atliekamas tik važiuojant tiesiai. Automobilis varomas priekiniais ratais, todėl stipraus stabdymo metu automobilio galas tampa „lengvas“. Net minimalus vairo pasukimas stabdymo metu gali sukelti rimtų problemų ir sumėtyti automobilį. Jei jau taip atsitiktų – patariame prisiminti pirmąja šio ciklo pamoką.

Atsiminkite – stabdžio pedalas nėra naudojamas „ON/OFF“ klavišas. Spauskite jį stipriai, bet nuosekliai. Atleidinėkite stabdį taip pat laipsniškai Baigę stabdyti, galite pradėti sukti automobilį ir greitėti.

Jei nesivadovavote šiomis taisyklėmis anksčiau – dabar tikrai atrasite papildomo greičio savo važiavimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius