Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėta naktinė „Breslau“ ralio dalis leido Gelažninkams atsitiesti

Trečioji didžiausio Europos ralio diena leido „Orion Dakar team“ pasimėgauti didesniu greičiu ir tikslesne navigacija. Nors organizatoriai naktinį greičio ruožą žadėjo tik ketvirtąją ralio dieną, tačiau dalyviai visą dieną laukdami starto laiko, buvo nusiteikę, kad šiais metais turės net kelis greičio ruožus, rašoma pranešime.
„Orion Dakar team“
„Orion Dakar team“ / Armando Knezio nuotr.

Daugiau nei 80 km aklinoje tamsoje, daug dulkių, didelis greitis ir paini navigacija, Drawsko Pomorsko poligone svetingai sutiko lenktynininkus.

„Šis greičio ruožas man labai patiko, palydėjome saulę prieš pat starto liniją ir smagumas prasidėjo. Buvo labai smagu, greita ir dulkėta, tačiau dar pradžioje pavyko apsilenkti tris sportininkus, tai suteikė pasitikėjimo, tiksli Arūno navigacija leido tęsti pradėtus darbus.

VIDEO: Emilija Gelažninkienė ir Arūnas Gelažninkas: startas naktiniame Breslau Rally greičio ruožę

Visą greičio ruožą vis sutikdavom ekipažus. Vakar niekas nesitikėjo, kad turėsime naktinį greičio ruožą, mūsų startas turėjo būti 16 valandą, o startavome 21 val. Trumpai tariant nuostabi naktis buvo, nekantrauju tęsti ralį, aš labai džiaugiuosi turėdama galimybę būti čia. Esu labai dėkinga „Seres“ atstovams“, – pakilia nuotaika pasakoja Emilija Gelažninkienė.

„Mums sekėsi tikrai neblogai, navigacija puikiai ėjosi, Emilija irgi puikiai tvarkėsi su savo darbu, nuo pat pradžių lenkėme ne vieną ekipažą, dulkių buvo labai daug, aklinoje tamsoje, kartais atrodė, kad važiuojame į sieną. Visumoje mes tikrai laimingi, tokiomis sąlygomis sugebėjome pakilti į 16 poziciją, mums kaip naujokams – puiki pradžia“, – džiaugiasi Arūnas Gelažninkas.

Šiandien sportininkams teks įveikti 259 km, iš jų 164 km greičio ruožai, iš viso net trys greičio ruožai, vienas iš jų naktinis.

„Na ką turėjome puikią treniruotę naktį, esame nusiteikę, nekantraujame ir vėl stoti prie starto linijos. Nusimato labai ilga diena, bet mes esame pasiruošę. Toliau tęsiame savo pagrindinę užduotį – kaupti patirtį prieš artėjančius startus“, – dalinasi planais Arūnas Gelažninkas

AGDakar School mokiniai Saulius Klevinskas ir Tomas Marcinkevičius taip pat pasirodė puikiai, būsimas Dakaro ralio dalyvis, ITCC komandos lyderis Modestas Siliūnas iškovojo 6-ąją poziciją, motociklų klasėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius