Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niurburgo žiede – šiurpi lenktynininko Dzikevičiaus avarija (nuotraukos)

Paskutinysis šio sezono startas Vokietijos ilgų nuotolių lenktynių čempionato VLN („Langstrecken Meisterschaft Nürburgring“) lenktynėse per plauką vos netapo paskutiniuoju visoje vilniečio Andžejaus Dzikevičiaus sportinėje karjeroje.
Vokiški A.Dzikevičiaus „akibrokštai“
A.Dzikevičius / Dalyvių nuotr.

Kvalifikacinių lenktynių metu Lietuvos atstovas pateko į tokią avariją, kurios liudininkai stebėjosi, kad prieš savaitę 24-ąjį gimtadienį atšventęs vaikinas apskritai liko gyvas.

VLN čempionato startams A. Dzikevičiui pasirengti padedantis Niurburgo žiedo veteranas Vytautas Venskūnas telefonu pasakojo, kad incidentas įvyko po to, kai vienam šiose lenktynėse dalyvavusiam BMW krūvio neatlaikė variklis – dėl gedimo viename greitesnių trasos posūkių liko telkšoti tepalo bala.

„Andžejus į tą posūkį atlėkė maždaug 220 km/val. greičiu, tačiau dėl jo konfigūracijos neturėjo net teorinės galimybės pastebėti tik ką atsiradusios tepalo dėmės. Užvažiavus ant jos automobilis akimirksniu neteko sukibimo, sukdamasis išslydo iš trasos, galu trenkėsi į trasos atitvarus. Ta pačia trajektorija iš paskos lėkęs kitas VLN seriale dalyvaujantis „Porsche GT3“, lygiai taip pat prarado sukibimą ir po akimirkos taranavo stovinčią A. Dzikevičiaus mašiną“,– pasakojo V. Venskūnas.

Padėtį komplikavo tai, kad nuo smūgio abu automobiliai užsidegė. Visa laimė, kad net po tokio stipraus smūgio (nuo jo skilo A. Dzikevičiaus šalmas ir buvo sulankstytas vairas; abiem lenktynininkams lūžo kojų kaulai) sportininkai neprarado sąmonės sugebėjo patys išsiropšti iš metalo laužo krūva virtusių automobilių. Sėkme reikia laikyti ir tai, kad greta buvo trasos teisėjų postas, iš kurio atbėgę žmonės abu sportininkus nunešė į saugesnę vietą.

Incidento metu nesunkiai nukentėjo dar trys žmonės.

Kvalifikacinės VLN lenktynės po šios avarijos buvo sustabdytos, o nukentėjusieji nugabenti į ligoninę.

Pirminiais atliktų tyrimų duomenimis, daugiau sudėtingų sužalojimų A. Dzikevičius nepatyrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius