-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

O.Tanakas ir T.Neuville nėrėsi iš kailio, bet Meksikos WRC laimėjo S.Ogier

S.Ogier triumfuodamas Meksikos ralyje užfiksavo rekordą, laimėdamas šiose varžybose net septintą kartą. Iki šiol, to nėra padaręs joks kitas ralio pilotas istorijoje. Nutaręs nedalyvauti visuose WRC čempionato etapuose, legendinis prancūzas jau laimėjo du iš trijų vykusių čempionatų ralių.
Ottas Tanakas Meksikos WRC
Ottas Tanakas Meksikos WRC / Imago / Scanpix nuotr.

WRC Meksikos ralio akcentai:

  • Pirmuosius ralio greičio ruožus laimėjo čempionato lyderis O.Tanakas. Tačiau antrą dieną dėl turbinos gedimo prarado net 7 min. Dėl to nustodamas varžytis dėl aukščiausiųjų vietų.
  • Tuomet į priekį bendroje įskaitoje išsiveržė E.Lappi. Vis dėl to suomis SS11 greičio ruože nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į stulpą, taip palaidodamas šansus kovoti dėl pergalės.
  • Trečią dieną S.Ogier padidino savo pranašumą prieš besivejančiuosius iki 35,8 sek.

Ketvirtosios ralio dienos apžvalga

Paskutinę ralio dieną užvirė E.Evanso („Toyota“) ir T.Neuville („Hyundai“) kova dėl antrosios vietos. Ketvirtos dienos pradžioje E.Evansas priekyje buvo vos 4,3 sek.

3,53 km ilgio pirmąjį dienos greičio ruožą (SS20) laimėjo Neuville, tačiau jis aplenkė Evansą vos 0,2 sek.

Antrasis finalinės dienos greičio ruožas (SS21) už pirmąjį buvo ilgesnis net dešimt kartų (35,64 km)! Jame E.Evansas atlaikė T.Neuville spaudimą, tačiau jie abu važiavo kone identišku tempu. Laimėdamas SS21 greičio ruože E.Evansas padidino savo pranašumą prieš T.Neuville tik 1,7 sek.

SS22 greičio ruože minėti lenktynininkai vėl apsikeitė vietomis. Šįkart laimėjo jau T.Neuville. Belgui pavyko iš E.Evanso atkirpti 3,1 sek.

Prieš finalinį „Power stage“ šiuos lenktynininkus skyrė tik 2,7 sek. Antros pozicijos ralyje laimėtojas paaiškėjo paskutiniame ralio greičio ruože.

SS23 (Power stage)

Kaip žinote, „Power stage“ greičio ruožas yra didžiulės svarbos, kadangi penkiems sportininkams jame užėmusiems aukščiausias pozicijas yra skiriami papildomi taškai bendroje čempionato įskaitoje.

Sesijos pradžioje E.Tanakas vėl blykstelėjo, parodęs kosminį „power stage“ ruožo įveikimo laiką (5 min 16,9 sek), jo nesugebėjo aplenkti net dėl antrosios vietos (bendroje įskaitoje) iš visų jėgų rizikavęs T.Neuville. Prieš paskutinis išvažiavęs E.Evansas atrodė neužtikrintai.

Kaip paaiškėjo jam finišavus, dvi dienas didvyriškai laikęsis E.Evansas pralaimėjo belgui konkurencinę kovą tik paskutiniame greičio ruože, vos 0,4 sek. skirtumu! Na ir drama. T.Neuville paskutiniuose ralio kilometruose pakilo į antrąją vietą.

Jei mums pasirodė, kad E.Tanakas užfiksavo kone neįveikiamą greičio ruožo įveikimo laiką, netrukus jį permušė tikrasis Meksikos ralio meistras Sebastienas Ogieras. Jis neprivalėjo rizikuoti, neprivalėjo spausti, tačiau važiuodamas atrodė net mėgavosi šiuo meksikietišku „power stage“ greičio ruožu.

Legendinis prancūzas nuo fantastiško esto rezultato atkirpo dar 2,1 sek. ir laimėjo ne tik visą ralį, bet ir vertingąjį „power stage“ greičio ruožą! Jis šį ralį baigė aukščiausiu įmanomu balu.

„Power stage“ rezultatai:

Meksikos ralio „power stage“ rezultatai
Meksikos ralio „power stage“ rezultatai

Galutinė Meksikos WRC ralio įskaita:

Bendra Meksikos ralio įskaita
Bendra Meksikos ralio įskaita

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius