Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oficialu: Kamui Kobayashi „Sauber“ komandoje keičia Estebanas Gutierrezas

„Sauber“ komandoje nuo kito sezono vietoje Kamui Kobayashi važiuos naujokas Estebanas Gutierrezas, šiandien oficialiai patvirtino ekipa.
Estebanas Gutierrezas
Estebanas Gutierrezas / Komandos nuotr.

21 m. amžiaus meksikietis ilgai buvo komandos akiratyje, o pastaruosius dvejus metus buvo ekipos atsarginis lenktynininkas. Būsimasis Nico Hulkenbergo partneris yra palaikomas tų pačių rėmėjų, kaip ir iš „Sauber“ po šio sezono į „McLaren“ išeinantis Sergio Perezas.

„Estebanas jau ilgą laiką buvo komandos dalis. Mes labai artimai sekėme jo karjerą. <…> 2010-aisiais mes pasirašėme su juo sutartį <…>, o nuo 2011-aisiais ir 2012-aisiais jis buvo mūsų bandytojas ir atsarginis lenktynininkas. Mes suplanavome jo karjerą „Formulėje-1“ žingsnis po žingsnio“, – taip žinią komentavo komandos vadovė Monisha Kaltenborn.

„Estebanas yra didis talentas. Dabar jis pasiruošęs šuoliui. Neabejojame, kad su Nico Hulkenbergu ir Estebanu Gutierrezu 2013-ųjų sezonui turime pajėgių lenktynininkų porą.“

Jaunasis pilotas šiemet užėmė 3-iąją vietą GP2 čempionate, per sezoną laimėjęs tris pergales. Šioje serijoje pilotas varžėsi ir pernai, tačiau tuomet liko tik 13-as, nors ir laimėjo vienerias lenktynes. 2010 m. jis tapo GP3 čempionu.

Iš komandos į nežinią išeinantį K. Kobayashi „Sauber“ palydėjo pačiais geriausiais žodžiais.

„Per pastaruosius trejus metus Kamui pademonstravo, kad yra ne tik nuožmus varžovas trasoje, bet ir nuostabus žmogus bei fantastiškas komandos žaidėjas“, – akcentavo M. Kaltenborn.

„Kiekvienas mūsų komandos narys jaučia jam pačią didžiausią pagarbą, o jo užlipimas ant apdovanojimų pakylos Japonijoje mums visiems buvo ypatinga emocinė akimirka.“

„Priimti šį sprendimą mums nebuvo lengva, tačiau pasišventėme naujai pradžiai. <…> Linkime Kamui visokeriopos sėkmės ateityje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius